Sport

2014.05.05. 13:10

Meglátni, megszeretni, megtartani

Nyíregyháza - Tizedikként a cselgáncs is csatlakozott az NYVSC által működtetett szakosztályok közé.

Nyíregyháza - Tizedikként a cselgáncs is csatlakozott az NYVSC által működtetett szakosztályok közé.

Újabb szakosztállyal bővült az NYVSC – a vasutasklub elnöke, Fesztóry Sándor a hétfőn tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy immár cselgáncsozók is versenyezhetnek az egyesület színeiben. A döntés az áprilisi elnökségi ülésen született meg, az apropót pedig a korábbi hagyományok felélesztése adta, illetve az, hogy a cselgáncs is bekerült a kiemelten támogatott honi sportágak köré, és ennek keretében országosan minél szelesebb bázis kiépítése a cél. Nemrégiben Nyíregyházán járt az országos szövetség elnöke, Tóth László, ekkor merült fel komolyabban, hogy a szabolcsi megyeszékhely is csatlakozik az egyre népszerűbb küzdősportághoz.

– Három évvel ezelőtt a megyében nyolc-tíz gyermek dzsúdózott, mostanra hat településen százhúszan űzik ezt a sportágat – mondta a szakosztályvezetőnek megválasztott Insticei Zoltán, aki a mátészalkai cselgáncséletet is irányítja. – Sportágunk népszerűsége nőttön nő, ami köszönhető annak, hogy van olimpiai bajnokunk, akadnak világbajnokaink, most is sikeres Európa-bajnoki szereplésen van túl a válogatott és tavaly nagyszerű kontinensbajnokságot rendeztek Budapesten. Ugyanakkor a sportág országos térképén akad néhány sötét folt, a cél az, hogy ezek fokozatosan eltűnjenek. Ezt a célt szolgálja a nyíregyházi szakosztály megalakulása is. Bízunk benne, hogy ha nem is egy-két, de négy-öt év múlva már fel tudunk mutatni országosan, esetleg nemzetközileg is jegyzett eredményeket.

A teljes cikket elolvashatja a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. május 6-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!