Sport

2014.06.06. 10:48

Balu kapitány és Pamacs is nyomja majd a gázt!

Nagy visszatérőket láthatnak a ralikrossz kedvelői a RabócsiRingen a pünkösdi versenyen.

Nagy visszatérőket láthatnak a ralikrossz kedvelői a RabócsiRingen a pünkösdi versenyen. Az előrejelzések alapján remek, nyárias idő lesz pünkösdkor, amit aligha bánnak az Oláh Gumi Fesztivál szervezői. A máriapócsi RabócsiRingen ugyanis vasárnap és hétfőn két szakág bajnoki futamait rendezik. A profi driftbajnokság második körén, illetve a ralikrossz bajnokság harmadik futamán, valamint az amatőrök versengésén több mint százhúsz pilóta áll majd rajthoz.

A ralikrosszozóknál nagy visszatérőket láthatnak majd az érdeklődők. A SuperCars kategóriában Révész Bálint, azaz Balu Kapitány és Móricz József is rajthoz áll majd a várhatóan izgalmas küzdelemben.

Kiereszteni a gőzt!

– Már nagyon hiányzott a versenyzés, és mivel az autó teljesen rendben van, ezért indulok a pünkösdi versenyen. Akik ismernek, tudják, hogy mindig és mindenben a legjobbat szeretném nyújtani, most is így lesz, retteghetnek a riválisok.

– Komolyra fordítva, a lényeg az, hogy remekül érezzem magam, és ha ehhez még egy meglepetés is jönne, akkor igazán elégedett lennék. A verseny jó lehetőséget ad majd arra, hogy a klub körüli fontos döntések után egy kicsit kieresszem a gőzt – tudatta Révész Bálint, aki miként az közismert, az NB I-be jutott Nyíregyháza Spartacus focicsapatának tulajdonosa.

Móricz Józsefről jó pár éve nem hallottunk, korábban az akkori Div 4-es géposztályban a bronz és ezüst után 2003-ban és 2004-ben egyaránt a bajnoki címig jutott, és élen zárt a Zóna-trófeában is. Aztán öt éve kiszállt a rali krosszból, pár ralitúra-versenyen még indult, majd abbahagyta.

– Jött a munka ezerrel, ám a versenyeken ott voltam és mindig felállt a szőr a karomon. Így aztán úgy döntöttem, hogy a pünkösdi versenyen nosztalgiázok egy kicsit a régi Toyota Corollával. Bár az autó felett és felettem is elszállt az idő, azért szeretnék majd bizonyítani a máriapócsi versenyen. Most úgy gondolom, hogy pár futamra visszatérek, remélem lesznek sikerélményeim, elsőként már pünkösdkor – vélekedett Móricz József.

Új fényezést kapott a Golf

A jó öreg Pamacsot ki ne ismerné a RabócsiRingen, a ralikrosszpályákon. Újfalusi Miklós hét esztendeje indult bajnoki futamon és most ismét ott áll majd a startvonalon. Igaz „csak” az amatőr sorozatban, ám tudjuk, hogy itt is jócskán vannak profi technikák és pilóták.

– Aligha kell ecsetelnem, hogy mennyire hiányzott a versenyzés. Most a Ralda Rally Team és Dulicki Péter barátom segítségével ismét versenyezhetek, amiért köszönet jár nekik. Ugyanazzal a Golffal indulok, amivel korábban, ám az autó pár év alatt alaposan kimattult, így kapott egy új fényezést.

– Szerdán ott voltam a RabócsiRingen, teszteltem az autót és elsősorban önmagamat. Nagyon jó érzés volt ismét nyomni a pályán, remekül éreztem magam. Bízom benne, hogy a versenyen is így lesz, és nem titkolom, hogy szeretnék dobogóra is állni – vélekedett Pamacs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!