Sport

2014.06.25. 15:21

Emelték a kvótát a strandfoci fesztiválon

Immár négy napon át negyven csapat rúgja majd a labdát a sóstói Parkfürdőben.

Immár négy napon át negyven csapat rúgja majd a labdát a sóstói Parkfürdőben.A harminckét résztvevő csapattal tavaly is a legnagyobb volumenű torna volt a maga kategóriájában a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-Nyírsuli strandlabdarúgó-viadal, és mivel a szervezők negyvenre emelték az induló csapatok kvótáját, ezért a július 17-20. közötti esemény idén is jó eséllyel pályázik erre a címre.

Ezzel párhuzamosan a versenynapok száma is háromról négyre emelkedett. A helyszínen, vagyis a sóstói Parkfürdőben szerdán tartott tájékoztatón Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója külön örömmel fogadta Dajka László, a Nyírsuli sportszervezőjének bejelentését, miszerint az Újhartyánból és Sződligetről érkező csapat tagjai családostul több napot is eltöltenek majd a Nyíregyházán, Sóstón, vagyis a torna turisztikai értéke is egyre nagyobb jelentőséget képvisel.

A negyven helyből huszonhét már betelt (nyolc megyéből érkeznek majd csapatok), vagyis igyekezniük kell azoknak, akik ott szeretnének lenni a homokfoci-viadalon. A cél az, hogy előbb-utóbb válogatott mérkőzésnek is otthont adhasson a sóstói Parkfürdő, ehhez még némi fejlesztésre van szükség. Mindenesetre a jövő hónap közepén esedékes torna fő támogatói (Fatum Property Kft., Sky Travel Utazási Iroda) is örömmel konstatálták, hogy nemes ügyet szolgálnak az esemény patronálásával.

Ezek is érdekelhetik