Sport

2014.06.25. 15:21

Emelték a kvótát a strandfoci fesztiválon

Immár négy napon át negyven csapat rúgja majd a labdát a sóstói Parkfürdőben.

Immár négy napon át negyven csapat rúgja majd a labdát a sóstói Parkfürdőben.A harminckét résztvevő csapattal tavaly is a legnagyobb volumenű torna volt a maga kategóriájában a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-Nyírsuli strandlabdarúgó-viadal, és mivel a szervezők negyvenre emelték az induló csapatok kvótáját, ezért a július 17-20. közötti esemény idén is jó eséllyel pályázik erre a címre.

Ezzel párhuzamosan a versenynapok száma is háromról négyre emelkedett. A helyszínen, vagyis a sóstói Parkfürdőben szerdán tartott tájékoztatón Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója külön örömmel fogadta Dajka László, a Nyírsuli sportszervezőjének bejelentését, miszerint az Újhartyánból és Sződligetről érkező csapat tagjai családostul több napot is eltöltenek majd a Nyíregyházán, Sóstón, vagyis a torna turisztikai értéke is egyre nagyobb jelentőséget képvisel.

A negyven helyből huszonhét már betelt (nyolc megyéből érkeznek majd csapatok), vagyis igyekezniük kell azoknak, akik ott szeretnének lenni a homokfoci-viadalon. A cél az, hogy előbb-utóbb válogatott mérkőzésnek is otthont adhasson a sóstói Parkfürdő, ehhez még némi fejlesztésre van szükség. Mindenesetre a jövő hónap közepén esedékes torna fő támogatói (Fatum Property Kft., Sky Travel Utazási Iroda) is örömmel konstatálták, hogy nemes ügyet szolgálnak az esemény patronálásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!