Sport

2014.06.04. 12:56

Éremért játszhatott a Móra a diákolimpián

A fonyódligeti viadalon a négy közé veretlenül jutott be a nyíregyházi iskola I. korcsoportos futballcsapata.

A fonyódligeti viadalon a négy közé veretlenül jutott be a nyíregyházi iskola I. korcsoportos futballcsapata.

Sikeresen szerepelt a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola I. korcsoportos labdarúgócsapata a Fonyódligeten rendezett országos diákolimpiai döntőben. A mórások mindhárom csoportmérkőzésüket megnyerve jutottak a legjobb nyolc közé, ahol a Hajdúszoboszló legyőzésével máris az éremre pályázó csapatok között találták magukat. Az elődöntőben és a bronzmérkőzésen azonban már veszítettek a nyíregyháziak, akik így a negyedik helyen végeztek.

A csapatot felkészítő testnevelő, Bessenyei Gyula mással is büszkélkedhet, hiszen az intézményi Bozsik-program legjobb edzője díjat is megkapta ebben a tanévben.

 

Diákolimpia

Országos döntő, I. korcsoport, Fonyódliget

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Móra–Sárvári Nádasdy 2–1, –Mohácsi Park utcai 4–0, –Nagyatádi Bárdos 4–0, –Balassagyarmati Kiss Árpád 6–2. A csoport végeredménye: 1. Móra 12 pont.

Negyeddöntő: Móra–Hajdúszoboszlói Thököly 4–4 (hétméteresekkel: 7–6).

Elődöntő: Budapesti Gloriett–Móra 4–0.

A 3. helyért: Veszprémi Simonyi–Móra 8–2.

Végeredmény: 4. Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola (Borbély Áron, Czimer-Nyitrai Ádám, Kállai Krisztián, Kukucska Balázs, Major Marcell, Szabó Bence, Villás Dominik, Villás Martin, Visnyovszki József, Zakor Nándor, testnevelő-edző: Bessenyei Gyula).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!