Sport

2014.06.17. 15:40

Lakva ismerték meg egymást a bátoriak

Nyírbátor - Túlteljesítették az eredeti célt, a tavaszi szezonra még eredményesebb lett az NB III-as csapat.

Nyírbátor - Túlteljesítették az eredeti célt, a tavaszi szezonra még eredményesebb lett az NB III-as csapat.

Lehetett volna hetedik is a Nyírbátori FC, de a megszerzett nyolcadik helyezéssel is az NB III. Keleti csoportjának első felében végzett a legutóbbi harmadosztályú bajnokságban a megyebeli színeket egyedüliként képviselő csapat. Ha azt vesszük, hogy az évad elején a biztos bentmaradás volt a hivatalos cél, akkor aligha savanyú a szőlő Bátorban.

Csalódást nem okoztak

– Minimálisan a tizenkettedik hely, vagyis a biztos megkapaszkodás elérése volt a cél, majd amikor az őszi szezon után a tizedik helyen fordultunk, akkor már nem akartuk alább adni – értékelte a bajnokságban történteket Márton István, az NYFC edzője. – A lehetőségeinket ismerve reálisnak, sőt, kicsit talán erőn felülinek mondható a szereplésünk, azt gondolom, csalódást semmiképpen nem okozott a csapat. Az őszi szereplésünket némileg még befolyásolta, hogy tapasztalatot kellett szereznünk, meg kellett ismernünk egymást, hiszen nemcsak a csapat, hanem én is új voltam. Érkezett tíz játékos, belőlük nem lehet egycsapásra csapatot gyúrni, és végül a tizenhat mérkőzésen huszonegy pontot gyűjtöttünk. Mindenképpen pozitívum, hogy ezt a mennyiséget tavasszal úgy sikerült felülmúlnunk, hogy kevesebb fellépésünk maradt: tizennégy találkozón szereztünk huszonhárom pontot. Az összeszokottság terén léptünk elsősorban előre, stabilabbakká váltunk, jobban megismertük egymást, erre utal, hogy az őszi huszonkilenc kapott gólunkat tizenötre csökkentettük.

További részletek  a Kelet-Magyarország 2014. június 18-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!