Sport

2014.06.01. 16:18

Megfuttattuk olvasóinkat

Nyíregyháza - Sem az időjárásra, sem a hangulatra nem lehetett panasz azon a családi futónapon, amelyet első alkalommal rendezett meg a Kelet-Magyarország szerkesztősége a<strong> Cellspan Kft.</strong>-vel <strong>Nyíregyházán</strong> az erdei tornapályán június elsején.

Nyíregyháza - Sem az időjárásra, sem a hangulatra nem lehetett panasz azon a családi futónapon, amelyet első alkalommal rendezett meg a Kelet-Magyarország szerkesztősége a Cellspan Kft.-vel Nyíregyházán az erdei tornapályán június elsején. A szombati erős szél vasárnapra elállt, az eső sem csepergett már a hét utolsó napján, s a szervezők is mindent elkövettek, hogy a sportnapra érkező vendégek remekül érezzék magukat.

A futónap résztvevőit Nyéki Zsolt, a megyei lap főszerkesztője üdvözölte. Köszönetet mondott mindazon támogatóknak, szervezőknek és rendezőknek, akik hozzájárultak a családi futónap megvalósításához. Mint mondta, a futás legnehezebb pillanata csak addig tart, amíg el nem határozzuk, hogy felhúzzuk a sportcipőt, vagyis a futónap résztvevői már valamennyien túl vannak ezen a döntésen.

A mozgás iránt érdeklődő kicsikre és nagyokra közös bemelegítés is várt, ami nemcsak a testeket mozgatta meg, de az alaphangulatot is megteremtette. A Kalapos család tagjai – Tibor, Tamás és Jucus – fenn a színpadon mutatták be a gyakorlatokat, s a szép számmal megjelent vendégek pedig lelkesen, olykor hangos ovációval végezték a dobogó előtt a bemelegítő mozdulatokat.

Dajka László, a Nyírsuli Kft. sportszervezője vezetésével egymást követték a futószámok. Az óvodások és 1-4. osztályosok küzdelmét (550 méter) a családi verseny (550 méter) követte, majd az 5-8. osztályosok sprinteltek az erdei környezetben 900 métert, hogy aztán a felnőttek 6 ezer méteren bizonyítsák kitartásukat és állóképességeüket.

Valamennyi kategóriában az első három helyezett serleget kaptt, az első 25 helyezett egy pólóval lett gazdagabb, s a célba beérkezett résztvevők még tombolajegyet is kaptak. Az egyes futószámok között T-Dance tánciskola kis növedékei szórakoztatták műsorukkal a résztvevőket, hogy aztán a legvégén ismét a Kalapos családtagok irányításával egy önfeledt és jókedvű közös zumbázás méltóképpen lezárja a vasárnapi sportprogramot. Az izgalmak azonban ezzel még nem értek véget, hiszen számos szép ajándék várt még arra, hogy a tombolasorsoláskor gazdára találjanak.

Mindazok, akik vasárnap délelőtt az erdei tornapályán voltak, remekül érezték magukat. Még azok is, akik csak kísérőként érkeztek vagy újságíróként dolgoztak: a hangulatot látva ők is kedvet kaptak ahhoz, hogy jövőre elinduljanak. Mert az nem vitás: a Kelet-Magyarszág első családi futónapjának sikere láttán lesz még folytatás!

A felnőtt futam résztvevői között láthattuk Fülöp Gergelyt, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjét.

– Rendszeresen szoktam futni, ezért most kihasználtam a megyei lap által felkínált lehetőséget is. Általában itt a sóstói erdőben sportolok, s készülök az újabb kihívásokra. Kétszer ugyanis már lefutottam a félmaratonit, a következő cél a maratoni. Talán ősszel sikerül végigfutnom.

Három eredményhirdetéskor is elhangzott a Chrobák családi név. Az édesapát faggattuk a siker titkáról, s igen csak elámultunk, amikor kiderült, két gyermekével Debrecenből érkezett a Kelet-Magyarország futónapjára.

Vásárosnaményi származású vagyok, s a múlt héten édesanyáméknál otthon voltunk. A Kelet-Magyarországban láttuk meg a futónapi felhívást, s a gyerekeim azonnal mondták, hogy itt a helyünk. Versenyszerűen sportolnak ugyanis a Debreceni Sportcentrumban, szombaton is Miskolcon voltak versenyezni.

Azt hittem, hogy fáradtak lesznek, de nem, jönni akartak nyíregyházára is. Én triatlonoztam és hosszú távfutó voltam, így Lili és Gergő már két éves korában elkezdett sportolni. A feleségem otthon maradt a 10 hónapos Borival, de ígérem, jövőre már ők is jönnek ide velünk.

Eredmények:

Óvodások és 1-4. osztályosok: 1., Chrobák Lili, 2. Kiss Anasztázia, 3. Chrobák Gergő.

Családi verseny: 1. Kertész család, 2. Chrobák család, 3. Moravszki család.

5-8. osztályosok: 1. Kertész Kevin, 2. Kende Bence, 3. Nagy Levente

Felnőttek: 1. Kovács Gábor, 2. Barna Miklós, 3. Chrobák Gyula

 További részletek a Kelet-Magyarország 20014. június 2-i számában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!