Sport

2014.06.24. 09:44

Nem igazán találta a magyarázatot

A Tiszavasvári hazai pályán remekelt, idegenben viszont nagyon halványan teljesített.

A Tiszavasvári hazai pályán remekelt, idegenben viszont nagyon halványan teljesített.A statisztikusok örömmel lubickolnának miközben a Tiszavasvári NB II-es férfi kézilabdacsapatának minap lecsengett szezonbeli eredménysorát böngészik. A kilencedik helyen végzett legénység hazai mutatója több, mint veretes, az idegbeli viszont... Nos, azzal nincs mit dicsekedni. Saját katlanjában csupán kétszer hasalt el a Grandjean-gárda, míg vendégként csupán egyszer tudott nyerni – a sereghajtó Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli otthonában.

Ugyanakkor tény az is, a bajnoki címet megkaparintó Kisvárda – házigazdaként – éppen a Vasvárival szemben izzadt meg leginkább, csupán egy góllal gyűrte le a látogatót. Mindazonáltal leszűrhető: ha csak hajszálnyival jobban muzsikál a veretes múltú társulat, sokkal szebb lehetne az összkép.

– Az évzáró banketten is szóba került ez a felemás szereplés – elmélkedett Grandjean Gábor, a Tiszavasvári trénere.

– Neves edzőkollégák véleményét is kikértem ezzel kapcsolatban, mert én nem igazán találtam a magyarázatot. Ők is arra a következtetésre jutottak, az okok arra vezethetők vissza, hogy a kialakított új szerkezetben több idő szükséges az összeérésre, az egyenletes teljesítményre. Nem mellékes tényező, helyi, fiatal játékosok kaptak meghatározó szerepet, aki egyelőre tapasztalatlanok, nem bírták az idegenbeli meccsek másfajta légkörét.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország június 25-i számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik