Sport

2014.07.25. 09:04

Ma esti bajnoki premier

Nyíregyháza - Az újonc Szpari a Loki ellen mutatkozik be, jegyek csak elővételben.

Nyíregyháza - Az újonc Szpari a Loki ellen mutatkozik be, jegyek csak elővételben.

Pénteken tehát elkezdődik. Nyitányként nem is akármilyen derbivel, a Szpari - Loki találkozóval veszi kezdetét az élvonalbeli focibajnokság. A nyíregyháziakhoz újabb játékos érkezett. Miként arról beszámoltunk, itt edzett Zoran Kosztics, aki az előző szezonban diósgyőri színekben játszott. Csütörtökön aztán megegyeztek a felek, így a szerb középpályás két éves szerződést írt alá. A diósgyőriek nemzetközi kupameccse miatt csütörtökön délután Napkoron gyakorolt a csapat, Csábi József vezetőedző ott finomította a játékot, hangolta rá a játékosokat a bajnoki rajtra.

– Természetesen van bennem drukk, amolyan egészséges – kezdte első nyíregyházi bajnokija előtt az esélylatolgatást a Szpari mestere. – Úgy érzem, ezt a négy és fél hetet keményen végigdolgoztuk, és ezt a bajnoki rajt után is folytatjuk. Jól erősíttettünk, ám az új igazolások közül néhányan az előző szezon végén már csak epizódszereplők voltak, így érezhető volt náluk a meccshiány, emiatt nem is kaphat mindenki lehetőséget az első találkozón.

Nagyon erős a Loki-keret

– Pénteken igazi presztízsmérkőzéssel nyitunk, ráadásul a bajnoki cím védője ellen – folytatta Csábi József. A debreceniek klubmodellben, csapatban is előttünk járnak, és két kupameccs között érkeznek hozzánk. Az, hogy ki fog náluk játszani, lényegtelen, hiszen nagyon erős keretük van, a nemzetközi megmérettetés miatt biztosan lesznek, akik egyébként játszottak volna, de most nem fognak. A személyekkel nem foglalkozunk, azt viszont tudjuk, hogy a Loki erőssége a csapategység; összeszokott társulat kreatív, focizni akaró és tudó játékosokkal. Ilyen Loki ellen készültünk, remélhetőleg sikerrel.

- Hogy mit várok a csapatomtól? Azt, hogy amit eddig gyakoroltunk, azt viszontlássam. Szervezett, alázatos csapatjátékot várok. Jó úton járunk, szeretném, ha ez már az első mérkőzésen látszana. Bízom benne, hogy nem okozunk majd csalódást lelkes szurkolóinknak.

Az biztos, hogy Szécsi Márk a két klub közötti egyezség értelmében nem fog játszani, az általunk megjelölt kezdőcsapat pedig akár az utolsó pillanatban is változhat.

Négykor zárnak a pénztárak

Nem csak a csapatnak jelenti a péntek egy új bajnokság kezdetét. A szurkolók számára is az lesz az új beléptetőrendszer miatt. Lapunkban többször megírtuk, hogy a névre és helyre szóló belépőket csak elővételben lehet megvásárolni, amire még ma is van lehetőség. A stadion főpénztárai viszont 16 órakor bezárnak, utána ott nincs lehetőség jegyvásárlásra.

- KM-ML -


[poll id="713"]


A címvédő Debrecen és az újonc Nyíregyháza keleti rangadójával indul pénteken a labdarúgó OTP Bank Liga 2014/15-ös idénye, amelyben a DVSC várhatóan a Győr-FTC-Videoton hármassal csatázik majd az aranyéremért.


A mérlegek és üzleti beszámolók alapján 4 milliárd forint veszteséget termeltek a labdarúgó OTP Bank Liga csapatai a 2013-as naptári évben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!