Sport

2014.08.13. 07:24

Éjszakai száguldás gumifüstöléssel

Három bajnoki futam pilótái versengenek majd a máriapócsi Trackwood Fesztiválon.

Három bajnoki futam pilótái versengenek majd a máriapócsi Trackwood Fesztiválon.Hazánkban egyetlen olyan driftverseny van, mely mára már fogalommá vált. Egy olyan viadal, melynek neve hallatán nem csak határainkon belül, hanem egész Európában felkapják a fejüket azok, akik imádják ezt a sportot. Ez a verseny nem más, mint a Trackwood, mely évről évre egyre több nézőt és versenyzőt vonz a máriapócsi katlanba.

Európai nagymenők is jönnek

Idén augusztus 22-én és 23-án ismét Máriapócsra tekint majd a driftvilág, hiszen három kategória legjobb pilótái állnak rajthoz, füstbe borítva a pályát és az ellenfél szélvédőjét, hogy a másik pilóta csak a tudására és legfőképp a szerencséjére hagyatkozhasson a legkeményebb és legvadabb csaták során.

Egy hétvégén, egy pályán láthatjuk a legjobb street kategóriában, pro kategóriában és az EEDC keretein belül induló versenyzőket. A street pilóták számára a megmérettetés a kis nyomvonalon lesz, és csak olyan autókkal indulhatnak, melyben nincs se turbó, se kompresszor, se nitro.

A hétvége királyai most nem csak a Pro, valamint a City Drift Challenge Pro Series legjobb magyar pilótái lesznek, hanem a hazánkba látogató Eastern European Drift Championship (EEDC) legjobbjai, akik a múlt évben bebizonyították, hogy nem félnek sem a magyaroktól, sem a sebességtől. Közel 140-es tempóval estek be az első kanyarba és küzdöttek meg a fizika törvényeivel.

Már több olyan külföldi pilóta nevezett a versenyre, akik neve biztos garancia arra, hogy senki nem távozik a versenyről izgalmak és felejthetetlen élmények nélkül. Elég, ha mindössze három nevet kiragadok közülük: a lengyel Pawel Trela, az ukrán Alex Golovnya és Dmitrij Illjuk.

Áldást kapnak a pilóták

A Trackwood szervezői természetesen nem érik be velük, itt lesznek a legjobbak az EEDC és a magyar bajnokság indulói közül.

A pénteki nap az edzésé lesz, egész nap tréningeznek majd a legjobb magyar és külföldi pilóták. Ezért, hogy ne csak a szerencse, hanem az égiek is a szervezőkkel és versenyzőkkel legyenek, a pilóták pénteken este felvonulnak a városban, majd japán szokások alapján megáldják a versenyzőket és autóikat.

Minden évben fantasztikus élmény a templom előtt felsorakozó versenyzők és csodaautók látványa. A szombat délelőtti edzéseken már biztosan a délutáni és esti futam lázában nyomják majd a versenyzők. A magyar pilóták versengését a street és pro kategóriában délután rendezik, míg az EEDC bajnokság futama már az éjszakába fog csúszni.

Az éjszakai párviadalok mindenki számára különlegesek, hiszen nem elég, hogy a pilóták őrült tempóban és szögekben próbálják lekövetni a másik mozgását, hanem még az éj sötétjével is meg kell majd birkózniuk.

A Trackwood Fesztivál menetrendje

Augusztus 22., péntek

9-11: Edzés, street

11-13: Edzés PRO és EEDC

13-15: Kvalifikáció, street

15-18: Edzés pro és EEDC

18-20: Városi felvonulás

Augusztus 23., szombat

8-9: Edzés, street

9-11: Edzés, pro és EEDC

11-13: Top 8, street

15.30-18:Top 16, pro

17.30-18: Versenyzői felvonulás és street eredményhirdetés

18-22: top 32, EEDC

22-22.30: Ünnepélyes eredményhirdetés, pro és EEDC kategóriák

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!