Sport

2014.09.13. 15:57

Nem gond, ha kétgólos a hátrány

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 5. forduló: a nyírbátoriak vesztett helyzetből fordítva hoztak haza három pontot a heves esővel áztatott Hevesből

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 5. forduló: a nyírbátoriak vesztett helyzetből fordítva hoztak haza három pontot a heves esővel áztatott Hevesből

Felsőtárkány–Nyírbátori FC 2–4 (2–2)

Eger, 100 néző, v.: Bogár.

Felsőtárkány: Illyés – Vágó Z., Ludánszki I. (Madarasi, a szünetben), Bocsi, Menyhért, Nagy T. (Kertész V., 70.), Boros J. (Katona B., a szünetben), Kasza, Barzsó, Nyitrai, Csóka. Játékos-edző: Elek Norbert.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Erdei Z., Lipcsei M. (Osváth S., 80.), Nagy D., Pálvölgyi, Jeddi, Benkő B., Dajka L. (Pálfi I., 55.), Ambrusz, Fabu M., Szilágyi K. (Boros D., 82.). Edző: Kovács János.

A nagy esőzés miatt használhatatlanná vált a meseszép környezetben lévő felsőtárkányi pálya, így a csapatok egy egri műfüves pályára kényszerültek. Kiegyenlített játékot követően egy perc alatt két hazai gól született, és akkor úgy nézett ki, ez megfogta a nyírbátoriakat. Az első félidő hajrájában Szilágyi Krisztián parádés találatával megfordult a játék képe, és még szünet előtt – tizenegyesből – sikerült az egyenlítés is.

A második játékrészben folytatódott a kiegyenlített küzdelem, majd az utolsó emberként szabálytalankodó kapus kiállítása és az újabb értékesített nyírbátori büntető végérvényesen eldöntötte a találkozó sorsát. A kegyelemdöfést Nagy Dávid adta meg a felsőtárkányiaknak, akik sportszerűen hozzájárultak a meccs korábbi kezdéséhez, ezért bátori részről jár a köszönet.

Gól: Barzsó (12.), Csóka (13.), illetve Szilágyi K. (41.), Erdei Z. (45. és 71. – mindkettőt 11-esből), Nagy D. (78.). Kiállítva: Illyés D. (a kitörő Lipcsei Márk buktatásáért, 67.). Jó: Vágó Z., Nagy T., Csóka, illetve Ambrusz, Szilágyi K, Lipvsei M., Erdei Z. (Tudósító: Balla István)

Elek Norbert: – Gratulálok a Nyírbátornak, hogy kétgólos vezetésünk után meg tudták nyerni ezt a mérkőzést. Nekünk még néhány hétnek el kell telnie, hogy összeálljon a csapatunk.

Kovács János: – Nehezen vettük fel az első félidőben a játék ritmusát, de huszonöt perc elteltével játékban is visszajöttünk a mérkőzésbe, és végig irányítva, jó helyzetkihasználással megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Később: Tiszaújváros–Kisvárda Master Good

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!