Sport

2014.10.12. 17:41

Kisvárda Felsőtárkányban: mint a magyarok a Wembley-ben

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 9. forduló: A Nyírbátor egygólos meccset veszített el a Kazincbarcika otthonában.

Labdarúgó NB III Keleti csoport, 9. forduló: A Nyírbátor egygólos meccset veszített el a Kazincbarcika otthonában.

Kazincbarcika SC–Nyírbátori FC 1–0 (0–0)

Nagyon jól kezdett a Barcika – vagy nagyon rosszul a Bátor, hiszen a mérkőzés elején sorra alakította ki gólhelyzeteit a hazai csapat. Ebben az időszakban Tóth Szilveszter kapus tartotta a lelket a vendégekben. A második félidő elején már ő is tehetetlennek bizonyult, a középen eladott labdával jól kontrázott, és vezetést szerzett a Barcika. A cseréknek és a megváltozott felfogásnak köszönhetően nagyot módosult a meccs utolsó harmadában a játék képe, levegőben lógott az egyenlítés, de az üres kapuba sem sikerült betalálniuk a nyírbátoriaknak. Gól: Nehéz (50.). Jó: Lakatos B., Nagy P., Bene A., Nehéz, illetve Tóth Sz., Ambrusz, Erdei Z. (Tudósító: Balla István)

Gálhidi György: – Amit néhány nap alatt lehetett, azt begyakoroltuk, de még nagyon sok a tennivalónk. Az első félidőben jól is néztünk ki, a második viszont már gyengébbre sikerült, de ekkor is voltak helyzeteink. A mérkőzés végén a kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat, és örülnünk kellett, hogy nem kaptunk gólt.

Kovács János: – Mindkét csapat győzelemre játszott, felváltva adódtak gólhelyzetek, melyekből a Barcika egyet kihasznált, és ezzel otthon tartotta a három pontot. A mérkőzés hajrájában minden lehetőségünk megvolt az egyenlítésre, de sajnos nem volt szerencsénk.

 

Kazincbarcika SC–Nyírbátori FC 1–0 (0–0)

Kazincbarcika, 180 néző, v.: Berényi T. Kazincbarcika: Miski – Czető, Nagy P., Lakatos B., Zimányi, Illés R., Bene A., Irhás (Montvai, 58.), Katona A., Lipusz, Nehéz (Sárközi, 81.). Edző: Gálhidi György. Nyírbátor: Tóth Sz. – Osváth S. (Pálvölgyi, 61.), Ambrusz, Benkő B., Boros D., Sándor D. (Dajka L., 84.), Szilágyi K. (Pálfi I., 70.), Fabu M., Ráti, Erdei Z., Lipcsei M. Edző: Kovács János.

 

Felsőtárkány SC–Kisvárda Master Good 3–6 (0–3)

A keskeny pályán a felsőtárkányiak kezdetben szívósan védekeztek, és fél óráig jól is tartották magukat. Az első játékrész hajrájában aztán sorra jöttek a kisvárdai gólok, ami után mintha a hitét is vesztette volna a házigazda. Szünet után – amikor bemutatkozott a várdaiak egyik új szerzeménye, az immár játékengedéllyel is rendelkező ukrán Vladiszlav Mikuljak – igazán jól szórakozott a közönség, előbb tizenegyeseket láthattak (a várdai Hegedűs Tibor révén most kimaradt), majd ide-oda potyogtak a gólok – akadt egy négy perces periódus, amikor három is esett. A listavezető győzelme nem forgott veszélyben, de ezen a meccsen csaknem annyi gólt kapott, mint a korábbi nyolc fordulóban összesen. Elöl viszont az egyaránt duplázó Erős Gábor, Nagy Róbert és Marko Milovac jóvoltából sikerült megismételni a múlt heti termést, és újra hat góllal, valamint klasszikus eredménnyel zárt a csapat. Gól: Barzsó (11-esből, 59.), Vágó Z. (76.), Csóka R. (79.), illetve Erős G. (30. és 77.), Milovac (40. és 84.), Nagy R. (43. és 69.). Jó: Vágó Z., Csóka R., illetve Erős G., Nagy R., Milovac.

Kocsis János, kisvárdai vezetőedző: – Védekezésre berendezkedett hazai csapattal találtuk magunkat szemben, melyet az első félidő végére sikerült felőrülnünk, és megnyugtató előnyre tettünk szert. A második játékrészre vesztettünk a koncentrációnkból, és ennek tudható be a három kapott gól, viszont pozitívum, hogy a hat szerzett gól mellett legalább ugyanannyi nagy helyzetet is kialakítottunk.

 

Felsőtárkány SC–Kisvárda Master Good 3–6 (0–3)

Felsőtárkány, 200 néző, v.: Nagy R. Felsőtárkány: Illyés D. – Vágó Z., Ludánszki I. (Csóka R., a szünetben), Menyhért G., Bocsi, Kaszás, Nyitrai (Gallik, 86.), Kasza D., Barzsó, Kerékgyártó, Katona B. (Kálmán J., a szünetben). Edző: Balogh József. Kisvárda: Vasas G. – Kovács I., Hegedűs T., Kardos N., Molnár R., Kornutjak (Orosz M., 84.), Minczér (Mikuljak, a szünetben), Nagy R., Erős G., Milovac, Bouard (Brankovics, 71.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!