Sport

2014.10.15. 10:23

Nem csak a vereség fájt: mentő vittel el a tarpai játékost

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Urai Bianka nyolc gólt szerzett, megtört a jég Nyírvasváriban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Urai Bianka nyolc gólt szerzett, megtört a jég Nyírvasváriban.

Egészen a hatodik fordulóig kellett várni, hogy a tavalyi negyedik helyezett Nyírvasvári megszerezze első győzelmét a megyei női bajnokságban. Balugyánszki László tanítványai az idén remekül szereplő NYVSC-t múlták felül – hazai pályán. Szintén házigazdák sikerével zárult a Nyírgyulaj–Ibrány mérkőzés. A gólgazdag találkozón – az immár Gerstmajer Rolf által gardírozott vendéglátók – öt gólt szerezve kerekedtek felül az eddig ugyan még pont nélküli, ám egyre masszívabb Ibrány ellen.

A bajnoki cím legnagyobb esélyese, a Nyírség gólfesztivált rendezett az újonc Tarpa ellen: az előző évad gólkirálynője, Urai Bianka (nyolcszor talált be...) vezérletével. A tarpaiaknak a vereség mellett, az is fájhat, hogy egyik játékosukat – a bokasérülést szenvedő Orbán Szimonettát – mentővel kellett a kórházba szállítani.

A Mátészalka csapata alaposan megizzasztotta a listavezető Ófehértót. Az egy félidőt emberhátrányban játszó vendégek Lesku Judit duplájának köszönhetően tudták elhozni a három pontot.

A hétvégi forduló rangadóját Ófehértón rendezik, ahol a még veretlen, bajnoki álmokat szövögető szomszédvár Nyírbátor lép színre. Makay Robin, nyírbátori edző dolgát nehezíti, hogy több kulcsemberét is sérülés miatt nélkülöznie kell. Igaz, a másik oldalon is lesz fontos hiányzó, az ez idáig 11 gólt szerző Berki Anita eltiltása miatt nem bevethető.

KM

Női foci: megyei bajnokság

Nyírség NSC–Tarpa SC 22–0 (8–0)

V.: Bendik J.

Nyírség: Serbán – Tordai, Nagy, Németh, Szűcs, Gyurján, Urai, Bodor, Vatamány. Csere: Mertus. Edző: Kósa János.

Tarpa: Orbán E. – Garda, Horváth, Erdei, Szaniszló, Zsoldosné, Juhász, Szmozsanyíca, Nagy. Csere: Orbán Sz. Játékos-edző: Zsoldosné Bornemisza Barbara.

Gól: Urai 8, Szűcs 6, Bodor 4, Vatamány 2, Serbán, Németh.

Nyírgyulaj KSE–Ibrány SE 5–3 (3–2)

V.: Rácz T.

Nyírgyulaj: Takács – Vámos O., Gyenesné, Vámos B., Ascsillán, Molnár, Miju, Bakró, Hankóczki. Csere: Gergely, Rebrei, Lengyelné, Páll. Edző: Gerstmajer Rolf.

Ibrány: Szilágyi – Piltmann, Katona, Stromajer, Pere, Rácz, Kató A., Boda, Tar. Csere: Sefcsik, Kató F., Bodó Edző: Bíró Csaba.

Gól: Ascsillán 2, Vámos O. 2, Molnár illetve Tar 2, Kató.

Mátészalkai MTK – Ófehértó SE 1–2 (1–1)

V.: Vascsák A.

Mátészalka: Gergely – Ötvös, Zsatkuné, Hudák, Vakarcs, Balogh, Bankó, Ács, Szőke. Csere: Szakács, Lőrincz. Játékos-edző: Zsatku Zoltánné.

Ófehértó: Berta – Berki, Molnárné, Mitruska, Rocska, Lesku N., Lesku J., Jakocska, Rácz. Csere: Rubóczki, Toronyi, Fazekas. Edző: Pekács Zsolt.

Gól: Ötvös, illetve Lesku J. 2 Kiállítva: Berki (34. perc).

Nyírvasvári SE – NYVSC 4–0 (1–0)

V.: Dankó G.

Nyírvasvári: Haklik – Jaczina G., Fekete, Belényessy, Koczkanics, Simon, Jaczina D., Opre, Nagy. Csere: Molnár, Alexa, Durucskó, Papp. Edző: Balugyánszkyi László.

NYVSC: Ferenczi – Kovács, Tornyi, Kormányné, Tóth, Molnár, Szunyogh, Pásztor, Malahovszky. Edző: Malachovszki Béla.

Gól: Koczkanics 2, Fekete, Simon.

A Levelek SE–Gávavencsellői SE elmaradt, mert a vendégcsapat nem jelent meg.

A Sky Travel megyei női bajnokság állása

1. Ófehértó SE 15 pont

2. Nyírség NSC 13

3. Nyírbátori FC 13

4. NYVSC 12

5. Nyírgyulaj KSE 6

6. Mátészalkai MTK 6

7. Tarpa SC 6

8. Nyírvasvári SE 4

9. Gávavencsellői SE 3

10. Levelek SE 1

11. Ibrány SE 0.

A 7. forduló párosítása

  • Gávavencsellő–Ófehértó
  • NYVSC–Mátészalka
  • Ófehértó–Nyírbátor
  • Ibrány–Nyírség
  • Tarpa–Levelek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!