Sport

2014.10.07. 09:55

Pokoli hangulat, kellemes meglepetés

Hazai pályán nagyon megy: a Csenger, akárcsak a Nyírgyulaj elkalapálta ellenfelét a negyedik fordulóban.

Hazai pályán nagyon megy: a Csenger, akárcsak a Nyírgyulaj elkalapálta ellenfelét a negyedik fordulóban. Na ebből még sokat. Mindkét szabolcsi együttes elkalapálta soros ellenfelét a futsal NB II. Keleti csoport hétfő este letudott, negyedik fordulójában. A csengeriek szokás szerint, táblás ház előtt léptek színre saját katlanjukban, nem túlzás: pokoli fogadta a Pestszentlőrincet, amely nem is bírta sokáig a gyűrődést.

– Nagyon akartak a fiúk bizonyítani a szurkolóknak, a 24. percre el is eldöntötték a meccset, ekkor már 6–0-ra vezettünk – summázott Szilágyi Sándor, a Csenger trénere. – A második félidőben már nem figyeltünk eléggé, talán többen elfáradtak, a hét végi nagypályás bajnoki meccsek éreztették hatásukat. De belefért. Négy csapat, köztük a Berecz Zsolt vezérelte Nyírgyulaj képezi az élcsoportot, mi az erős középmezőnyt célozzuk meg, a 8-10. helyen szeretnénk végezni. Úgy látom, az ilyen meccsekért érdemes csinálni, csodálatos a csapat, nem különben a közönség, kevesen mondhatják el magukról ezen a környéken, hogy ennyi embernek örömet tudunk szerezni. Reméljük hasonló légkörben játszhatunk október 15-én, szerdán, amikor az NB I-es Újszegedet fogadjuk Magyar Kupa meccsen.

Berecz Zsolt nem aprózta. A Nyírgyulaj játékos-edzője a legutóbbi körben öt gólt vágott, ezúttal „csak” négyet, mindazonáltal legénysége így is cipóra verte aktuális ellenfelét. A szakágban jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező csatár egyébiránt – éppen a frissen legyőzött, a monori Kastélydombi SE-t erősítő Simon Zsolttal társbérletben – vezeti a vonatkozó rangsort tíz találattal. Apró megjegyzés: Berecz csupán három meccsen mutathatta meg magát, eltiltás miatt egy alkalommal pihenni kényszerült.

– Kellemes meglepetés a csapat teljesítménye – szögezte le Berecz Zsolt. – A nyitányon szenvedtük el egyetlen vereségünket, azt is idegenben, azóta magabiztos sikereket arattunk. Ráadásul egyre többen járnak a hazai meccseinkre, ami jól jel a folytatásra nézve. Megpróbáljuk a maximumot kihozni ebből az idényből, hogy ez mire lesz elég, azt egyelőre bajos lenne megmondani, merti gazából még nem ismerjük a mezőnyt, több riválissal csak később játszunk.

A hat pontot szerzett csengeriek a kilencedik, a kilenc egységnél tartó nyírgyulajiak immár negyedik helyen állomásoznak a tabellán. Utóbbiak hátránya minimális az élen nyomuló, még hibátlan Berettyóújfalu II, Kincsem Lovaspark SE duóval szemben.

 

Futsal: NB II. Keleti csoport

4. forduló

Csenger–Pestszentlőrinc 6–2 (4–0)

Csenger, 400 néző, v.: Erdélyi T. Csenger: Szabó J. – Bodó R., Pankotai I., Gaál K., Mándi L. Csere: Csernyi R., Molnár L., Katona P., Balogh P., Szilágyi L., Asztalos G., Garda E., Balogh Á., Csaholyi Cs. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Gaál K. 2, Balogh P. 2, Mándi L., Katona P.

Nyírgyulaj–Kastélydombi SE 9–3 (2–1)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Szűcs L. Nyírgyulaj: Pallai G. – Szentjobbi R., Kanál R., Tóth B., Berecz Zs. Csere: Szép T., Oxi R., Baksa Cs., Gózner K., Kolozsi M., Czerula Zs., Lakatos J., Erdei B. Játékos-edző: Berecz Zsolt.

Gól: Berecz Zs. 4, Kolozsi M. 3, Szentjobbi R., Kanál R.

 

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!