Sport

2014.10.26. 13:07

Videó: WTCC - Norbi a dobogón, López világbajnok

Japán - Suzukában López már az első futam után világbajnok lett, Norbi pedig a második futamon a dobogó harmadik fokára állhatott.

Japán - Suzukában López már az első futam után világbajnok lett, Norbi pedig a második futamon a dobogó harmadik fokára állhatott. Az argentin versenyző, José María López  végig hidegvérrel versenyzett az első futamon és bebiztosította a világbajnoki győzelmét. Nem kell tehát tovább számolgatni, matematikai esély sem maradt az előnye lefaragására. A leintés után argentin zenével és zászlóval fogadták. A csapattársa, Yvan Muller, 6 körön át tudta kísérni, aztán defektet kapott. A második helyért látványos küzdelmet folytatott Chilton és Valente. Michelisz Norbi a 10, körben előzött, így Loeb után, a negyedik helyen ért célba. Ez a teljesítménye 12 pontot ért.

A második futam már sokkal jobban alakult a magyar pilóta számára, a harmadik helyet szerezte meg, amiért 15 pont jár. A japán nézőknek is kijárt egy kis hazai, hiszen a Hondával versenyző Tarquini győzelmének örülhettek. Az olasz pilóta végig vezetett a versenyben, esélyt sem hagyott a többieknek. A dobogó most (szerencsére) elég rendhagyóra sikerült, hiszen a második helyen Dušan Borković ért célba, őt követte a magyar pilóta. Tom Coronel lett a negyedik, aki hősiesen tartotta magát a három Citroen ellen.

Norbi így összesen 169 ponttal, az 5. helyen áll a bajnokságban. 2 ponttal előzi meg Tarquinit és 5 ponttal van Monteiro mögött. Az első három helyet a Citroen pilótái birtokolják.

A japán futam összefoglalója:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!