Sport

2014.11.25. 11:22

A rangadókig tűzben kell tartani a csapatot

Nyíregyháza - Sok az előre lefutott meccs a bajnokságban, az NYKS mostani helyezése reálisnak tűnik.

Nyíregyháza - Sok az előre lefutott meccs a bajnokságban, az NYKS mostani helyezése reálisnak tűnik.

Félidejéhez közelít az amatőr női bajnokság, a Keleti csoportban szereplő Nyíregyházi KS nagyjából a tervek és az erőviszonyoknak megfelelően szerepel, és a két fővárosi csapat mögött a tabella harmadik helyén áll. Tényleg ez a realitás?

Bravúr az elején

– Nagyjából igen – felelte Farkasinszki Gyuláné edző, akinek csapata legutóbb vasárnap a diósgyőri U23-asokat győzte le 82–51-re. – Arra számítani lehetett, hogy a BEAC és az MTK kettes csapata komoly játékerőt képvisel majd, a többiektől pedig jobbak vagyunk, ez látszik. Utólag már jól tudjuk, a második fordulóban komoly bravúrt értünk el az MTK legyőzésével, a kék-fehéreknek ugyanis azóta nincs vereségük, a BEAC-ot is felülmúlták. Hiába csak a második számú csapata az egyesületnek, játékengedélye szinte a komplett A csoportos csapatnak van, így ha nincs ütközés két a gárda mérkőzései között, akkor akár a legjobbjaikkal is kiállhatnak a mi bajnokságunkban is. És a komolyabb, rangadógyanús mérkőzéseken, mint amilyen a mieink elleni is lesz, nyilván élnek is ezzel a lehetőséggel. A BEAC-tól itthon ki lehetett kapni, egy hibapont van az eddigi szereplésünkben, mégpedig a szegedi vereségünk. Ha az nincs, akkor most egyforma mérleggel várnánk a második kört a két pesti csapattal, igaz, mindkettőhöz utazunk a folytatásban, ami hátrányt jelent. Szegeden minden összejött, ami hátrányosan érinthet egy csapatot, nem tudtuk kezelni a sok sérült és beteg játékos távollétét, illetve edzéshiányát, így majdhogynem törvényszerű volt a vereségünk.

A teljes cikk elolvasható  a Kelet-Magyarország 2014. november 26-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!