Sport

2014.11.18. 10:20

Felvette Dzsudzsák cipőjét

Kisvárda, Nyíregyháza - Miskolczi László ritkán játszik, de akkor különleges lábbelit visel.

Kisvárda, Nyíregyháza - Miskolczi László ritkán játszik, de akkor különleges lábbelit visel.

Fehér stoplis cipő, kék csíkokkal. Az egyik lábbelibe a „Dzsudzsák”, a párjába a „Balázs” felirat van hímezve, és mindkettő nyelvében ott vírit a magyar címer is. Ilyen pár cipőben lépett pályára szombaton, a Hajdúböszörmény elleni NB III-as bajnokin Miskolczi László, a Kisvárda Master Good középpályása.

– Még nyíregyházi játékos voltam, amikor a csapattal edző korábbi válogatott védőtől, Bodnár Lászlótól kaptam a lábbelit – mesélte a „dzsudzsákos” cipő történetét a 28 éves futballista. – Ott volt az autója csomagtartójában, megkérdezte, hogy nincs-e rá szükségem, és mivel jó volt rám, hát elfogadtam. Azóta megkíméltem, mert éles stoplis cipőről van szó, amiben nem nagyon szeretek játszani, de szombaton mély volt a talaj, kénytelen voltam felhúzni. Amúgy Dzsudzsák Balázshoz is fűz ismeretség, hiszen a korosztályos válogatottakban többször játszottunk egymás mellett, gyakran előfordult, hogy az edzőtáborokból ők hoztak el Debrecenig, onnan pedig vonattal mentem haza.

Bizony, öt éve Miskolczi Lászlót még a magyar ligaválogatottban is számításba vették a Milan elleni mérkőzésen (van fotó, amelyen éppen Ronaldinhót próbálja szerelni), most pedig a legjobb futballistakorban jó esetben kispados a Kisvárdában. Meg lehet ezzel barátkozni?

Részletek a Kelet-Magyarország 2014. november 19-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!