Sport

2014.11.03. 12:37

Wimbledoni bajnokok pozsonyi meccse

Genf - Fucsovics Márton ezévi utolsó teniszversenyének első fordulójában Jürgen Melzerrel találkozik.

Genf - Fucsovics Márton ezévi utolsó teniszversenyének első fordulójában Jürgen Melzerrel találkozik.

Idei utolsó egyéni versenyen szerepel keddtől Fucsovics Márton. A legfrissebb világranglistán a 135. helyen álló (ezzel az október 13-i legjobb helyezését beállító) nyíregyházi teniszező Pozsonyban, a 85 ezer euró összdíjazású, kemény pályás ATP-challengertornán vesz részt.

Marci a múlt héten a svájci Genfben játszott, és döntős szettes meccsen szenvedett vereséget a román Victor Hanescutól. Ha akkor azt írtuk, hogy nagyágyúval találkozott, akkor milyen jelző illeti a mostani ellenfelét, a 2010-es Roland Garros elődöntését, az osztrák Jürgen Melzert? Fucsovicsnak tehát megint nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen a világranglistán jelenleg 112., három évvel ezelőtt még nyolcadik helyén álló, öt ATP-tornagyőzelemmel rendelkező riválist kapott.

Egy dolog közös a két versenyzőben: juniorkorukban mindketten megnyerték a wimbledoni versenyt, és mivel 11 év közöttük a korkülönbség, éppen 11 évnyi eltéréssel: Melzer 1999-ben, Marci 2010-ben.

Úgyhogy nem akármilyen bravúrra lenne szükség a második fordulóba lépéshez, és ha ez sikerül, a folytatás sem tűnik egyszerűnek, hiszen a nyolcaddöntős ellenfél a második helyen kiemelt szlovák Lukas Lacko (77.) lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!