Sport

2014.12.05. 15:42

Gyors tempót kell majd diktálni

Nyíregyháza - Keménynek ígérkezik a nyíregyháziak szombati portyája.

Nyíregyháza - Keménynek ígérkezik a nyíregyháziak szombati portyája.

Nem ígérkezik sétagaloppnak a Nyíregyházi KC szombat esti fellépése. A második vonalbeli férfi kézilabda bajnokság Keleti-csoportjában a harmadik helyen álló nyírségiek Békésre látogatnak. A szombati ellenfél jelenleg a kilencedik helyen áll, az elmúlt fordulóban Egerben kikapott 28–19-re.

- Igaz az elmúlt bajnokságban nyertünk Békésen, nem ígérkezik békésnek ez a túra - indította a beharangozó beszélgetést Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – Elsősorban azért, mert a külső körülmények igen sajátságosak Békésen. Az oldalvonalhoz szinte karnyújtásnyira van a lelátó, a hazai szurkolók pedig élni szoktak ennek a lélektani előnyével.

A gyors kontrák jelentősége

– Ráadásul a békési együttes védőfala középen igen magas, nem véletlenül kapták a mezőnyben a harmadik legkevesebb gólt. A videófelvételek alapján a legfőbb fegyverünk a gyors kontrázás lehet, olyan tempót kell diktálnunk, ami ezt lehetővé is teszi. Természetesen készültünk a felállt fal elleni figurákkal is, bízom benne, hogy eredményesek leszünk.

– A legutóbbi edzésen kihangsúlyoztam, hogy bár lendületben vagyunk, a zsinórban nyert hét meccs megfelelő önbizalmat is adott, azt felejtsük el, hogy csak a mezeket kell felküldenünk a pályára.

– Harcos mérkőzés elé nézünk, amelyen csak megfelelő összpontosítással és fegyelmezett játékkal lehet esélyünk a győzelemre – így Varga Zsolt.

Ismét örömteli, hogy újfent nincs sérült, ráadásul Gubó Alex eltiltása is lejárt, így a teljes keret bevethető lesz a békési portyán.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!