Sport

2014.12.05. 09:51

Még egy dobásuk maradt

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az utolsó őszi fordulót rendezik a kézilabda NB II-ben, amelyben megállíthatatlannak tűnik a Nyírbátor.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az utolsó őszi fordulót rendezik a kézilabda NB II-ben, amelyben megállíthatatlannak tűnik a Nyírbátor.

Gyanítható, nem mindenki szomorú, hogy az őszi zárófordulót tudják le a férfi kézilabda NB II Észak-keleti csoportban. Persze, akadnak, akik korántsem repesnek a boldogságtól, hogy a hét vége után két hónapra elfelejthetik a tétmeccseket.

A nyírbátoriak egészen biztosan folytatták volna – akár a teljes idényt lehúznák egyhuzamban. Ami nem csoda, Váczi Sándor legénysége elsöprő lendülettel gázolt át a mezőnyön: olyannyira, hogy valamennyi eddigi fellépését megnyerte. Tulajdonképpen még meg sem izzadt igazán. Alighanem vereségre ítéltetett a Hajdúböszörmény is, amely vasárnap (kezdés: 15 óra) mutatja meg magát a listavezető otthonában. Legalábbis nem úgy tűnik, hogy az alsóházat „erősítő” hajdúságiak szerzik majd az évad bombameglepetését.

Mint arról hírt adtunk, jótékonysági gyűjtőakció színesíti a Tiszavasvári búcsúmérkőzését. A Türk-alakulat szombaton (18 óra) az előkelő, negyedik helyen tanyázó Kazincbarcikát fogadja – bár még nincs karácsony, a borsodi egylet legyűrése szép ajándék lenne a szurkolóknak.

Ráférne a siker a Mátészalkai MTK különítményére. A szatmáriak – ugyancsak szombaton (17 óra) – hazai pályán domboríthatnak a Miskolc ellen. Egy esetleges szalkai bravúrgyőzelem a tabellán is „jól fizetne”, így a Falcsik-brigád lőtávolon belül maradna, mármint a középmezőnyt alkotó riválisokkal szemben. Ugyanakkor a Fehérgyarmat a sereghajtó Bőcs vendégeként hajt a két pontra: tekintve, hogy a házigazda még egyetlen találkozón sem nyert, itt az esély egy idegenbeli kunsztra.

Női fronton hasonló a szituáció. Mindkét megyei érdekeltségű gárda az esztendő utolsó feladatát teljesíti. A második helyen állomásozó Kisvárdának – minő változatosság – szintén Bőcsön lesz jelenése szombaton, és ha nem is könnyen, de behúzhatja az összecsapást. A táblázaton harmadik Kölcsey DSE-Nyíregyháza vasárnap Létavértesen játszik: mivel a szabolcsi hölgykoszorú ez idáig jobb produkcióval rukkolt ki vetélytársánál, bízhat a diadalmas befejezésben.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!