Sport

2015.01.16. 09:39

A Szovjet és akiknek talán hihetnek

Nábdárd - A Nábrád még csak pontot sem vesztett az őszi idényben – a csapategység pedig kiváló.

Nábdárd - A Nábrád még csak pontot sem vesztett az őszi idényben – a csapategység pedig kiváló.

Ebbe nem lehet belekötni. Ennél pazarabb mutatót nehezebb lett volna kisajtolni – a Nábrád ugyanis valamennyi őszi mérkőzést megnyerte, a legtöbb szerzett, a legkevesebb kapott góllal uralja a tabellát a megyei harmadosztály Szamos-csoportjában. A „Szovjet” becenévre hallgató Végh András irányításával a gárda hat pontot vert a második Penyigére, ami kecsegtető előnynek tűnik, mindazonáltal nem jelent életbiztosítást a végső sikerre.

– Korábban arra is volt példa, hogy éppen csak ki tudtunk állni, a nyáron viszont gyökeres változás történt, azóta mindenki komolyan veszi a feladatát, a futballt – világította meg a hátteret Végh András, aki két éve a Nábrád edzője. – Nem titok, tulajdonképpen azzal céllal erősítettük meg a keretet, hogy feljussunk: a megye egyből és kettőből hoztuk játékosokat, ami egyelőre bejött. A játéktudás mellett az egység is dominál, ehhez csak annyit, a régi labdarúgók, akik visszatértek, azt mondták, nem volt még ilyen jó csapatszellem Nábrádon! Nekik talán hihetünk, mert régebben már jó néhány évet lehúztak itt. Nem kívánok kiemelni senkit, és nem is akarok, mert a társaság úgy jó, ahogy van. Érzésem szerint ezzel a társasággal a megye kettőben is sikeresen megállnánk a helyünket.

Ilyen produkciót követően álszerénység lenne, ha a nábrádiak terelnének, vagyis azt hangoztatnák: megelégednének a dobogóval.

– Most már természetesen a bajnoki címre hajtunk – közölte Végh András. – A tavasz azért „húzós” lesz, mert a rangadókat idegenben játsszuk, tehát nem dőlhetünk hátra. Mindenki minket akar majd legyőzni, ezért még jobban kell összpontosítani a továbbiakban. Nem tervezünk erősítést, annál is inkább, mivel távozóról sem tudok, és persze nem is szeretnénk megbontani a jelenlegi csapatot. Pedig jelentkezők akadnak, sőt, magasabb osztályból is jönnének Nábrádra...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!