Sport

2015.01.21. 15:55

Az első tesztmeccs győzelemmel

Nyíregyháza, Nyírbátor - A Nyírbátor ellen mutathatták meg magukat a Nyíregyháza Spartacus új focistái.

Nyíregyháza, Nyírbátor - A Nyírbátor ellen mutathatták meg magukat a Nyíregyháza Spartacus új focistái.

Nemanja Vidic is pályára lépett szerda délután az örökösföldi műfüves pályán. Sajna, nem a jelenleg az Interben játszó szerb védő, hanem névrokona és honfitársa játszott a Szpari első felkészülési meccsén, amelyen a tesztelésre érkezettek egyike volt a védő. A hátsó sorban mutathatta meg magát még a szintén szerb Marko Prljics, aztán a hatvanszoros lett válogatott Deniss Ivanovs, valamint a grúz Givi Joszeliani.

A Nyírbátor elleni találkozóra mintegy kétszázan voltak kíváncsiak, a drukkerek egymástót kérdezgették, hogy ki kicsoda. Az első félidőben a Szpari kapuját Ovszejnkó Volodimir védte, ő irányította társait hol angolul, hol szerbül, vagy oroszul és persze időnként magyarul is. Az első játékrészben Pekár László szerzett gólt, egy vendégszabálytalanságot büntetett a tizenegyes pontról. A már leigazolt grúzok közül Zurabi Arziani harcolta ki a büntetőt, a középpályás Dato Dartsimelia pedig nagyon sokszor találkozott a labdával.

Szünetben sort cserélt Mátyus János, és ismét láthattak új játékosokat a nézők, ám immár jóval kevesebbet. A két szlovák focista, a támadó Juraj Halenar és a középpályás Igor Zovfcak mellett a debreceni L Imam Seydi lépett pályára. Szerdán ez tűnt ütőképesebb alakulatnak, zömében a bátoriak térfelén pattogott a labda. végül egy szép akció végén Zoran Kosztics is a kapuba talált, beállítva a végeredményt.

- Pozitív benyomásaim vannak. Az első félidő a próbajátékosoké volt, közülük volt aki nagyon tetszett, volt aki kevésbé. A legmeggyőzőbb teljesítményt a lett Ivanovszki nyújtotta, őt javaslom is leigazolni. Egyébként összességében jól teljesítettek a srácok - vélekedett a találkozó után Mátyus János, a Szpari vezetőedzője.

Holnap két edzéssel folytatódik a munka, szombaton pedig jön az újabb edzőmeccs, mégpedig Balmazújvárosban. Addig bizonyára tisztul majd a kép és lassan összeáll a végeleges keret.

Nyíregyháza Spartacus- Nyírbátor 2-0 (1-0)

Örökösföldi pálya, 200 néző, v.: Takács. Nyíregyháza Spartacus, I. félidő: Ovszijenkó - Joszeliani, Vidics, Ivanoszki, Prljics, Törtei - Pekár, Fodor, Arziani, Pákolicz - Dartsimelia. II. félidő: Hrabina - Nagy, Szokol, Rubus, Bosnjak - Kosztics, Zofcak, Abdourman, Koller - Halenar, Seidy.

Gól: Pekár (20., 11-esből), Kosztics (50.)

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!