Sport

2015.01.13. 08:34

Jegyzet: Hóba írt virtusunk

A Kelet-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló és az Észak-Magyarország testvéri viszonya jegyében a három megye újfent egységet alkotott a hétvégén. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

A Kelet-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló és az Észak-Magyarország testvéri viszonya jegyében a három megye újfent egységet alkotott a hétvégén. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.A parádés debreceni szervezésű X. Sípmesterek Fesztiválját Borsod-Abaúj-Zemplén válogatottja nyerte, a szabolcs-szatmár-beregiek pedig újfent maradandót alkottak. A társmegyék között egyébként is erős a kötelék, ugyanakkor ezen a rendezvényen az egész ország labdarúgó-játékvezetői (több mint négyszázan) ápolták a sportbaráti kapcsolatokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereget nem feledik. A minden januárban más helyszínen lebonyolított húsz csapatos tornának 2010-ben volt házigazdája Nyíregyháza, a résztvevők azóta is sűrűn emlegetik, hogy mennyi pozitív élménnyel tértek haza a keleti végről. Az összetartást, az egységet, a töretlen jókedvet ezúttal is árasztották magukról megyénk reprezentánsai.

Üdvözölték az ez évtől a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatójaként tevékenykedő földijüket, dr. Barczi Róbertet, aki a gálamérkőzésen ördöngős cseleivel nyomatékosította, hogy nem csupán az asztali focihoz ért.

A díszvacsorát az impozáns Nagyerdei Stadion különtermében tálalták, majd néhány percre felkapcsolták a reflektorokat, és pompás látvány tárult a bírósereg elé. Néhány óvatlan pillanat után (legálisan, csakis a kispadok előtt) nagybetűkkel virított a hóba írt Szabolcs felirat. Az efféle spontán, maradandó tettekért se fütyülnek megyénkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!