Sport

2015.01.27. 17:37

Nem tévedtek: jobb volt, mint tévén nézni...

Nyírbátor - A nyírbátoriak nem akármilyen tapasztalatokkal gazdagodtak a miskolci tornán.

Nyírbátor - A nyírbátoriak nem akármilyen tapasztalatokkal gazdagodtak a miskolci tornán.Mint arról hírt adtunk, a nemzetközi Avas Kupa férfi kézilabdatornán két szabolcsi együttes is megmutatta magát. A miskolci megmozduláson a második helyet megkaparintó, NB I B-s Nyíregyházi KC mellett az enbé kettő Keleti-csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető Nyírbátor is színre lépett.

Váczi Sándor legénysége a hatodik pozícióban zárt, mégpedig úgy, hogy három, egyaránt a második vonalban jegyzett ellenféllel találkozott. A fehérvári Alba Regiától 29–26-ra, a Nyíregyházától 34–26-ra kapott ki, míg a román másodosztályban érdekelt Szatmárnémetivel szemben 37–25-ös vereséget szenvedett. Ebben nincs semmi meglepő, annál is inkább, mert valamennyi rivális ugyebár magasabb nívón szerepel – ahová a Bátor is vágyik. S ami hamarosan megvalósulhat. Legalábbis a dolgok jelen állása szerint.

– Két hete kezdtük a felkészülést, és egyetértettünk abban, egy ilyen tornát nem lehet kihagyni, mert ebből csak tanulhatunk – taglalta Szőke Ferenc, a nyírségi klub elnöke. Hát, nem tévedtünk... Őszintén szólva mélyreható élmény volt ezeket a csapatokat testközelből nézni: élőben megtapasztalni, hogy milyen erőt képviselnek teljesen más, mintha mondjuk a televízión keresztül, netán valamilyen felvételről próbáltuk volna kielemezni a történteket.

KM-KT

A teljes cikk a Kelet-Magyarország január 28-i számában olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!