Sport

2015.02.05. 11:43

A végén is urak akarnak lenni

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Garantáltan izgalmas lesz a hajrá: akár nég négy csapat is futsalbajnok lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Garantáltan izgalmas lesz a hajrá: akár nég négy csapat is futsalbajnok lehet.

Hamarosan befejeződik az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság által rendezett megyei férfi futsal bajnokság – már csak három forduló van hátra a második éve „működő” küzdelemsorozatból. A hajrá nagyon izgalmasnak ígérkezik, mivel még négy együttes is az első helyen végezhet.

A tabellát vezető Újfehértó, Nagycserkesz duóhoz pontszámban csatlakozhat a Monbebe is, amennyiben sikerrel veszi a Gyulaháza elleni elhalasztott bajnokiját, sőt papíron még a Mátészalka is odaérhet az élre. A hátralévő fordulókban ráadásul olyan összecsapásokat rendeznek még, mint a Mátészalka–Nagycserkesz, Újfehértó–Nagycserkesz, Monbebe–Mátészalka és a Nagycserkesz–Monbebe derbik. Az már egészen bizonyos, hogy nem lesz címvédés, hiszen a Csenger csapata az NB II-es szereplése miatt a megyei pontvadászatban nem a legjobbakkal állt ki, így már nem kapaszkodhat fel a dobogóra. A bajnoki cím megszerzésére a négy élcsapat közül a legnagyobb esélye a tavalyi bronzérmes Újfehértónak és az ezüstérmes Monbebének van. Az Urr László vezette fehértóiakra egy igazi derbi vár még, igaz nagy hiba lenne tőlük egy kézlegyintéssel elintézni a még hátralévő két idegenbeli fellépésüket. A Monbebére ugyan vár még két rangadó, ám Hokk Béla csapata egyre egységesebbnek tűnik, ráadásul a leghosszabb győzelmi széria az övék, az első két forduló minimális veresége óta ugyanis kilenc forduló óta nem találtak legyőzőre. Természetesen Kósa János együttese, a Nyírség-Copy Nagycserkesz is odaérhet az élre, ám dolgukat nehezíti, hogy mindhárom fordulóban rangadót játszanak, ráadásul kettőt idegenben. A Mátészalkának csak matematikai esélye van az első hely megszerzéséhez – úgy is mondhatnánk, hogy nem a saját kezükben van a sorsuk – ám ha mind a kilenc pontot begyűjtik, akkor még bármi lehetséges. A fentebb leírtakból is kitűnik, hogy rendkívüli izgalmakat tartogat még a február 9., 16. és 23-i játéknap.

Futsal

A Sky Travel megyei férfi futsal bajnokság állása a 11. forduló után:

1. Újfehértó 27, 2. Nyírség-Copy Nagycserkesz 27, 3. Monbebe 24, 4. Mátészalkai Kispályás FK 21, 5. Gyulaháza KSE 12, 6. Csenger 9, 7. Nyírbátor 9, 8. GFSE Oros 0.

A 12. forduló párosítása:

(február, 9. hétfő,18.30) Mátészalka–Nagycserkesz, Csenger–Gyulaháza, GFSE Oros– Újfehértó,

Monbebe–Nyírbátor

A góllövőlista élmezőnye. 35 gól: Szilágyi Ákos (Újfehértó). 22 gól: Géczi Péter (Nagycserkesz). 17 gól: Lakatos László (Monbebe), Deák Béla (Gyulaháza), Somogyi Márk (Újfehértó).

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!