Sport

2015.03.26. 07:40

A jó küzdelem fontosabb a helyezésnél

Nyíregyháza - A Figth Team SE két bajnoka a varsói Európa-bajnokságra készül.

Nyíregyháza - A Figth Team SE két bajnoka a varsói Európa-bajnokságra készül.

Két induló, két aranyérem. Ez bizony megsüvegelendő produkció, ezzel rukkolt ki nemrégiben a nyíregyházi Figt Team SE a budaörsi sportcsarnokban rendezett shinkyokushin full-contact magyar bajnokságon. A 70 kg-os kategóriában az össz kyokushin karate világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és Világ-kupa győztes Rózsa Gábor esélyeshez méltóan végzett az élen. Klubtársa, Pethő Gergő a 90 kilósoknál állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

- Természetesen örülünk a két bajnoki címnek, ám az igazsághoz hozzátartozik a tény, hogy a bajnokság színvonala nagyot esett az utóbbi években – kezdte kritikus értékelését Bencze Antal ötödik danos mester, a két bajnok edzője. – Ez megmutatkozik az indulók számában is, hiszen Gergő súlycsoportjában csak négyen voltak. Így viszont körmérkőzéses formában mindenki küzdött mindenkivel. Gergőnek a bajnokság egyben kvalifikációt jelentett a varsói Európa-bajnokságra. A döntőnek beillő küzdelemben éppen a riválisa ellen mérkőzött és nyert, ezzel biztosította helyét a válogatottban.

– Gábor még mindig a legjobb a súlycsoportjában, korábban négy-öt küzdelem kellett ahhoz, hogy valaki az élen végezzen, most nyolcan indultak a súlycsoportjában - folytatta Bencze Antal. – Mindig is vallottam, hogy a jó küzdelem fontosabb mint a helyezés, ez különösen igaz az ő esetében. Láttam Gábort úgy Európa-bajnoki címet szerezni, hogy nyert öt mérkőzést kinlódva szenvedve meccsenként 9 percet küzdve, meg úgy is, hogy mind az öt küzdelmét ko-val fejezte be összesen 8 percet küzdve egy EB-n.

Idén két világverseny vár a Figth Team SE legjobbjaira. Április derekán Varsó ad otthont az Európa-bajnokságnak, ősszel pedig Tokió a súlycsoport nélküli világbajnokságnak. A kontinesviadalon mit vár tanítványaitól a mester?

- Amennyiben Gergő ki tudja hozni magából azt, amire képes, két -három jó küzdelemmel esélye van dobogós helyezésre. Gábor súlycsoportja esélyeseként várhatja a versenyt, tőle úgymond már elvárás, hogy a küzdelmeit KO-val fejezze be, hisz az őszi súlycsoport nélküli világbajnokságra ez a helyes felkészülés. Amennyiben sikerül megvalósítania azt, amit az edzéseken gyakorolt, akkor az hozni fogja az eredményt is - így Bencze Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!