Sport

2015.03.22. 21:01

Másféle egyenlítés lógott a levegőben

Nyíregyháza - Megint a negyedik játszma ment el abszolút nyert állásból, így 2–0-s hátrányban a Fatum-Nyíregyháza.

Nyíregyháza - Megint a negyedik játszma ment el abszolút nyert állásból, így 2–0-s hátrányban a Fatum-Nyíregyháza.

Mi játszódhatott le a fejekben a negyedik szettben, 2:1-es szettelőnynél, 20:15-ös állásnál? Az, hogy a bajnok ellen közel kerülhetnek a negyeddöntős párharc kiegyenlítéséhez? Vagy inkább a három nappal korábban Békéscsabán történtek ugrottak be, amikor 23:18-ról ment el a negyedik játszma és vele a meccs?

A női lélektannal együtt a játszma befejezése is megfejthetetlen, ami tény: ezúttal is a Békéscsaba koncentrált jobban, és előbb 20:20-ra egyenlített ki, majd Debora Ribeiro két megmozdulása után 22:20-ról is a maga javára fordította a játszmát. Nyíregyházi egyenlítés helyett a csabaiak egalizálták a második mérkőzés szettaranyát, a döntő felvonásban pedig már nem volt visszaút, Nagy Viktória nyitásaival 1:1-ről 1:11-re alakult az állás, eldöntve azt, hogy a csabaiak kerülnek a négy közé jutás kapujába.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Békéscsaba javára.

(Bővebben a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2015. március 23-i számában.)


NB I, női: negyeddöntő, 2. mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza–Békéscsabai RSE 2:3 (23, –17, 19, –22, –4)

Bujtosi csarnok, 700 néző, v.: Éva T., Jámbrik.

Fatum: Ribeiro 19, Sikos 6, Erdősné 14, Erdős Zs. 1, Váldez 15, Vén E. 5. Csere: Roma (liberó), Akimova 2, Andrejkovics 5, Berényi E. Edző: Kőhalmi Richárd.

Békéscsaba: Skayhan 13, Soós N. 14, Nagy V. 5, Radonjics 18, Molcsányi 11, Clement 17. Csere: Szpin (liberó), Bodnár D. 7. Edző: Kormos Mihály.

Rossz nyitás: 10–4. Ász: 11–10.


Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – Megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, hiszen a negyedik szettben közel kerültünk a párharc kiegyenlítéséhez, de ekkor gödörbe kerültünk, és a Békéscsaba zsinórban öt pontot szerezve megfordította a meccs menetét.

Kormos Mihály: – Úgy látszik, akkor tudunk igazán jól játszani és csapattá válni, amikor nagy bajba kerülünk. Azon kell változtatni, hogy ezen a szinten tudjunk teljesíteni a meccsek elejétől kezdve. Nagyszerűen küzd a Nyíregyháza is, akár fordított is lehetne a párharc állása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!