Sport

2015.03.21. 08:37

Merjenek majd játszani!

Nyíregyháza - Pápán nem kaphat ki a Nyíregyháza Spartacus, legalább egy pont kell a célok eléréséhez.

Nyíregyháza - Pápán nem kaphat ki a Nyíregyháza Spartacus, legalább egy pont kell a célok eléréséhez.Mátyus János számára szinte minden bajnoki különleges. A tavaszi ellenfelek közül a Honvédban és a Fradiban játszott, szombaton pedig Pápán ül le a kispadra. Abban a Perutz stadionban, ahol ősszel hat fordulóig a hazai oldalon dirigált. A két együttes nyíregyházi meccsét a Szpari nyerte három nullra, akkor a mester még a pápaiakat irányította.

Ismeri a pápaiakat

– Való igaz, jó pár csapathoz kötődöm valamilyen módon, így a Pápához is. Balogh László kollégámmal hat fordulón át dolgoztunk Pápán. Ismerem is a pápai együttest, ami most előnyünkre válhat. Tudom, hogy mik az erényeik és a hibáik, remélhetőleg sikerült is felkészülnünk ellenük.

– Hogy mit várok szombaton? Megalkuvás nélküli játékot, olyat amilyet az utóbbi időben mutattunk, kivéve a keddi Ligakupa mérkőzést. Taktikában előbbre kell lépnünk és a korábbiakhoz képest többet kell birtokolnunk a labdát. Szombaton az fog dönteni, hogy mennyire merünk játszani, mert abban biztos vagyok, hogy a Szpari a játékoskeretet és a csapategységet tekintve egyaránt erősebb a Pápánál – így Mátyus János.

[poll id="883"]

Tapolcáról indulnak a meccsre

Ami a nyíregyházi játékosokat illeti, sajnos Pákolicz Dávid, Mohamadou Abdouraman és Fodor Ferenc biztosan nem játszhat. A többiek, Mihael Kovacevic, L’Imam Seydi, Bosnjak Predrag viszont harcra készek és sikerre éhesek.

A nyíregyháziak pénteken reggel indultak útnak. A főváros környékén ebédeltek a játékosok, majd délután Tapolcán elfoglalták szálláshelyüket és edzettek. Szombaton délelőtt egy sétát és az ebédet követően mennek tovább Pápára, ahonnan remélhetőleg pontosan térnek haza.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!