Sport

2015.04.28. 10:20

Ez igen: bajnok a Nyírgyulaj!

Csenger, Nyírgyulaj - Osztályozót vívhat az NB I-be jutásért a Berecz-csapat – vereséggel zárt a Csenger.

Csenger, Nyírgyulaj - Osztályozót vívhat az NB I-be jutásért a Berecz-csapat – vereséggel zárt a Csenger.

Az nevet, aki végén nevet! Most pedig füléig érő szájjal lehet örülni.

Hétfőn a késő esti órákban tűkön ülve várták a fejleményeket a nyírgyulajiak, A futsal NB II, Keleti csoportban érdekelt együttes már pénteken letudta a zárófordulóra rendelt összecsapását, amelyen – mint arról hírt adtunk – győzött a Pestszentlőrinc otthonában. A szabolcsiaknak immár csak egy teendője akadt: kiszurkolni az éllovas Kincsem Lovaspark vereségét. Noha erre kevés esély mutatkozott, megtörtént, amire vajmi kevesen számítottak. A Nagykátán székelő gárdának a döntetlen is tökéletesen megfelelt volna, ehhez képest hazai pályán elbukott (5–6) a REAC ellen. A hír futótűzként, leginkább, persze – a modernkor vívmányának hála – telefonon terjedt, mindez ugyanis azt jelenti, hogy a Gyulaj egy pont előnnyel megnyerte a bajnokságot!

Ennél prímább ütemben nem is nyomulhattak a tabella tetejére: először az idény során – a lehető legjobb időzítéssel, amikor már senki nem taszíthatta le őket onnan. Mindemellett Berecz Zsolt a gárda játékos-edzője, hatvanhat találattal a gólkirályi címet is besöpörte. A Nyírgyulaj számára pedig folytatódik a küzdelem: osztályozót vív – a másik két csoportban legjobbnak bizonyuló – Zalaegerszeg, Szeged páros társaságában az NB I-be jutásért. A lebonyolítás értelmében körmérkőzéses formában (vagyis mindenki játszik mindenkivel...) dől el melyik rivális léphet feljebb, minitorna első helyezettje válthat osztályt. Sőt, a nyírségiek akkor sem mondhatnak le álmaikról, ha ne adj isten rosszul sül el számukra a májusi meccsdömping. Későbbi időpontban újabb osztályozót rendeznek, amelyen az élvonal „túlórára” ítélt csapatával találkoznak.

Mindeközben a Csengert saját katlanjában érte fájdalmas meglepetés. Noha a szatmáriak 5–3-ra vezettek, a hajrát alaposan elszúrták. A vendég Debreceni EAC fordított, mindez pedig azzal a következménnyel járt, hogy a Szilágyi-legénység hosszú hetek óta birtokolt ötödik helyről a legrosszabbkor, az idény utolsó játéknapján visszacsúszott a hetedikre a táblázaton.

Futsal: NB II., Keleti-csoport, 26. forduló

Csenger–DEAC 5–7 (4–3)

Csenger, 400 néző, v.: Viczián, Petrovszki. Csenger: Szabó J. – Mándi L., Bodó R., Szilágyi L., Balogh P. Csere: Turbucz T., Geletey Z., Molnár R., Katona P., Balogh Á., Bélteki L., Osváth S., Csernyi R., Szilágyi S.

Gól: Szilágyi L., Bodó R., Osváth S., Katona P., Geletey Z.

A csoport végeredménye: 1. Nyírgyulaj 63 pont, 2. Kincsem Lovaspark 62., 3. Gyöngyös 56., 4. Berettyóújfalu II 50, 5. REAC 48., 6. DEAC 47, 7. Csenger 45., 8. Kastélydombi SE 38, 9. Mag-Log TEAM 31, 10. Törökszentmikós 30, 11. Pestszentlőrinc 27, 12, Máltai Szeretetszolgálat SE 17, 15. RTK-Vasló 7, 16. Romhány 5.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!