Sport

2015.04.14. 14:07

Krokodil támadt a golfozóra

Megint bebizonyosodott, hogy a golf egy rohadt veszélyes sportág. Nem elég, hogy apró (de nehéz) labdák cikáznak az égen, még állattámadásra is esély van. Még jó, hogy nálunk a foci megy, ott csak ártatlan kutyák szaladnak be a pályára.

Megint bebizonyosodott, hogy a golf egy rohadt veszélyes sportág. Nem elég, hogy apró (de nehéz) labdák cikáznak az égen, még állattámadásra is esély van. Még jó, hogy nálunk a foci megy, ott csak ártatlan kutyák szaladnak be a pályára. A legfrissebb golfbalesetben azért a játékos is nagyban hibás volt. A krokodil békésen napozott, ő pedig a vízből próbálta meg kiütni a labdát, ahelyett, hogy hagyta volna ott. A 75 éves John Lahiff most néhány friss sérüléssel gazdagodott a jobb combján miután megharapta a 1,2 méteres állat. Az eset április 14-én történt a Palmer Sea Reef golfpálya 11. lyukánál. Lahiff azt mondta, hogy látott már korábban is krokodilokat a pályán, sokkal jobban kellett volna vigyáznia. A támadás után a kroki gyorsan visszatért a vízbe és folytatta a megérdemelt pihenését.

Az ausztrál törvények alapján 1971 óta a krokodil védett állat, de a hatóságok megpróbálják befogni, nehogy másban is kárt tegyen. Bár el kell ismerni nem túl gyakori, hogy egy ilyen kis példány emberre támadjon (felnőtt korában 6 méteres lesz). A golfozók tisztában vannak a veszélyekkel, nagyon sok pályán össze lehet futni ilyen vadállatokkal. A golfpálya tulajdonosa egy ausztrál politikus, Clive Palmer, aki gyors felépülést kívánt a pórul járt játékosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!