Sport

2015.04.12. 10:29

Nem volt meleg, sőt langyos sem

Nyíregyháza - Előny a Nyíregyházánál, amelynek játákosai felnőttek a feladathoz.

Nyíregyháza - Előny a Nyíregyházánál, amelynek játákosai felnőttek a feladathoz.A súlyos térdsérülését kúráló Carolina Nelmaira Valdez bánatosan üldögélt egy széken. Mankója a falhoz támasztva, a venezeulai légiós arcára volt írva: legszívesebben rohanna be a pályára – segíteni. Szó se róla, nélküle melegnek ígérkezett a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata számára a Jászberény ellen, az 5-8. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig tartó párharc első összecsapása.

Naná, hisz az alapszakasz során letudott két meccs is minden volt, csak gálaelőadás nem: mindannyiszor 3:2-re sikerült legyűrni a szombati vendégeket.

Alig több, mint egy óra elteltével viszont már felragyogott a dél-amerikai frontember, no meg a hazai stáb arca – a szabolcsi együttes ugyanis ezúttal játszmaveszteség nélkül rendezte le a meccset.

A Valdezt helyettesítő Andrejkovics Alexandra olyannyira nem szeppent meg, hogy felnőtt a feladathoz, Sikos Petra és a brazil Ribeiro pedig elintézte a többit. A páros ipari mennyiségben gyártotta a pontokat, a többiek szoros méhecskeként szedték össze a labdákat – olykor felettébb látványos mentéseket produkálva.

A második szettben 7:12-es állásnál tűnt a „legneccesebbnek” a meccs, mindazonáltal hamar kivágta magát a slamasztikából a Kőhalmi-gárda, amely a végjátékokban egyébként is sebezhetetlennek bizonyult az aktuális meccsen. Folytatás pénteken, idegenben – de az előny immár a nyíregyházánál van.

KM-KT

 


Röplabda: NB I., női, az 5-8. helyért

1. mérkőzés:

Fatum-Nyíregyháza–Jászberény 3:0 (23, 18, 21)

Bujtosi csarnok, 200 néző, v.: Mezei Z., Bátkai-Katona Á.Nyíregyháza: Vén E. 8, Andrejkovics 8, Ribeiro 19, Erdősné 5, Erdős Zs. 2, Sikos P. 17. Csere: Roma F. (liberó), Akimova. Edző: Kőhalmi Richárd.

Jászberény: Lékó L. 2, Brezgun 15, Brokovics 4, Pintér A. 12, Pető T. 9, Kriegel Zs. 8. Csere: Deméné (liberó). Edző: Deme Gábor.

Ász: 3–5. Rossz nyitás: 3–2.


Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, nem tévedtünk, nagy csatára késztetett minket a Berény. Tartalékos csapatom játékosainak a végjátékokban helyén volt a szívük.

Deme Gábor: – Az utóbbi időben egyszer sem játszottunk ilyen gyengén. A játék semmilyen elemében nem tudtunk NB I-es teljesítményt nyújtani.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Fatum-Nyíregyháza javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!