Sport

2015.04.09. 18:20

Szalkai düh: erre nincs magyarázat!

Vásárosnamény, Mátészalka - A vásárosnaményiak szerint semmivel nem voltak durvábbak, mint az ellenfél.

Vásárosnamény, Mátészalka - A vásárosnaményiak szerint semmivel nem voltak durvábbak, mint az ellenfél.

Még mindig a Vásárosnamény–Mátészalkai MTK (1–3) összecsapásról… Mint korábban taglaltuk, a megyei másodosztály Nyírerdő-csoportban letudott rangadó kapcsán a hazai csapat edzője keményen kritizálta a bírói hármas tagjait, no meg kollégájukat, Tassy Tamást egy korábbi – állítólagos – kijelentéséért. De történt más is…

– A mátészalkaiak nem tagadják, nagyon meglepődtek a vásárosnaményi játékosok, és még inkább a vezetők hozzáállásán. A hétvégi rangadón történtek nem futballpályára valók – szögezte le Papik Zoltán, az MMTK szakosztályvezetője. – A hazai játékosok az első perctől kezdve durván, alattomosan léptek fel, csoda, hogy komolyabb sérülés nélkül megúsztuk az összecsapást.

Megrúgták a vezetőt

– A meccs hevében benne van egy-egy rossz ütemű belépő, de itt nem erről volt szó. Ami a mérkőzés után történt, arra nincs magyarázat. A lefújás után kezet akartam fogni a játék vezetőjével, amikor észleltem, hogy a mérkőzés során korábban lecserélt rendező meg akarja ütni Homonai sporit, ekkor szóltam, hogy vigyázzon, erre a hazai szurkoló engem rúgott meg a játéktér közepén. A levonulás sem volt egyszerű, egyik játékosunkat megütötték, többeket dobáltak az öltözőhöz érkezéskor, sajnos, nem volt egy olyan hazai vezető, aki megfékezze az indulatokat. Este 11 óráig ültünk a rendőrségen a játékvezetőkkel, a szövetségi ellen­őrrel és az elkövetővel.

– A hab a tortán az volt, amikor észleltük, hogy U21-es csapatunk igazolókönyve valamilyen ok folytán eltűnt. Az igazolásokat a játékvezető igazoltatás után átadta a hazai csapat képviselőjének, akitől nem kaptuk vissza, és azt a választ kaptuk, hogy fogalmuk sincs, hol lehet. Mivel kedden másodosztályú bajnoki mérkőzést játszottunk, így SOS-ben intézkednünk kellett. Köszönettel tartozunk az igazolási és átigazolási bizottság tagjának, Kiss Sándornak és Gáspár Lászlónak, a Nyírsuli Bozsik Akadémia egyik vezetőjének, akik húsvétvasárnap segítettek az igazolások újranyomtatásában, míg a sportorvosi bélyegző a mérkőzés előtti percekben került újra az igazolásokra, így le tudtuk játszani a Hajdúböszörmény elleni találkozókat, kettős győzelmet aratva.

Lefogott szurkolók

Nem késett a válasz sem: – Kicsit más a véleményünk – jelezte Sárközi János, naményi technikai vezető. – A naményi játékosok nem voltak alattomosabbak, durvábbak, mint a szalkaiak, ezt bizonyítja a kapott sárga lapok száma is. Az első félidőben csapatunk három figyelmeztetést kapott (ebből egyet reklamálásért, a másik kettő sárga utáni kiállítás volt) míg a vendégek kettőt. Ebből adódik, mindkét csapat elég keményen játszott, és nincs nagy különbség a figyelmeztetések számában. A lefújás után történtekről: úgy tudom, rendőrségi eljárás van folyamatban, ennek állásáról nincs információm. Természetesen, ha bebizonyosodik a cselekedet, az elkövető viseli a következményeit, és az egyesület elhatárolódik ettől a cselekedettől, mert ez tényleg nem sportpályára való. Arról, hogy valakit megütöttek volna, nincs információm, igaz, pár „szurkolót” a rendezőknek kellett lefogni.

A bíró mással volt elfoglalva…

– Azt, hogy ott voltam a vezetőség nevében, nem tudom, hogy nem vette észre a szakosztályvezető, pedig a piros melegítő feltűnő volt, mivel én is igyekeztem fékezni az indulatokat. Minden dühös szurkoló mellé nem lehet rendezőt állítani, főleg, ha ilyen szép számban (400 fő) tekintik meg a mérkőzést. Az igazolásokat a játékvezetőnek a szünetben be kellett volna vinnie az öltözőbe, de inkább a saját imázsának a fényesítésével volt elfoglalva, minthogy az igazolásokkal foglalkozzon.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!