Sport

2015.06.04. 10:33

76 évesen teljesítette a göteborgi félmaratont

Nyíregyháza - Hován István 76 évesen teljesítette a világ egyik legjelentősebb félmaratoni versenyét, a göteborgit.

Nyíregyháza - Hován István 76 évesen teljesítette a világ egyik legjelentősebb félmaratoni versenyét, a göteborgit.

A világ egyik legjelentősebb félmaratoni versenye a göteborgi, amelyen idén 64 200 futó állt rajthoz. Jellemző a tömegre, hogy három percenként indítják az ezres csoportokat, így az elsők célbaérése után van, aki még a rajtvonalon toporog.

A nyíregyházi Hován István is jó másfél órával az első rajtot követően vághatott neki a 21 kilométernek, és Pista bácsi életre szóló élményhez jutott. Az igazán sportos életmódra a nyugdíjas éveiben váltó egykori bokszbíró a 300 méteres szintkülönbségű, hol dombtetőn, hol pedig a tengerszorosnál kacskaringózó pályán 2:16:57 órás idővel ért célba – 76 évesen, és ezzel az eredménnyel a 262 indulót felvonultató 76-80 évesek korosztályában a kilencedik helyezést érte el.

És hogy miként jött a lehetőség? Két éve a budapesti Vivicittá futófesztiválon szólította le őt egy Svédországban élő hazánkfia, akivel Pista bácsi szinte egyszerre ért célba. Ő segítette hozzá a nyíregyházi sportembert a göteborgi lehetőséghez, amellyel valóra vált a nagy álma, hogy külföldön, egy igazán nívós viadalon is teljesítse a félmaratoni távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!