Sport

2015.06.22. 13:09

Sikeresen versengő záhonyi kollégisták

Záhony - Számos szép versenyeredményt értek el a záhonyi diákotthon tanulói a most befejeződött tanévben.

Záhony - Számos szép versenyeredményt értek el a záhonyi diákotthon tanulói a most befejeződött tanévben.

A Dr. Béres József Kollégium elsős diákjai novemberben a “4 For Europe” elnevezésű uniós verseny szolnoki régiós döntőjében elért 6. helyezésükkel képviselték eredményesen intézményük és megyéjük színeit. Decemberben az Országos HIV-AIDS Prevenciós Verseny fővárosi fináléjában a hetedik helyezést szerezte meg a középiskolás kategóriában záhonyi kollégista trió, míg a versenyen kívül indult felnőtt csapat hasonlóan magas pontszámot mondhatott a magáénak. Februárban a megyei kollégiumok asztalitenisz versenyén a nyolc egyéni dobogós, köztük négy első helyezés mellett harmadszor is elhódították a legeredményesebb csapatnak járó míves kupát.

Áprilisban a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó vetélkedésben új összetételű csapataikkal a területi elsőségek után a megyei döntőben a felnőtt korcsoportban a második, míg a középiskolások népes mezőnyében a dicséretes ötödik helyen végeztek. A csecsemőápolók leány triója ugyanakkor az értékes 3. helyet szerezte meg. Négyfős katasztrófavédelmi csapataik előbb a területi versengés első három helyét szerezték meg, majd a továbbjutott kvartett a megyei döntőben egymás után már ötödször érdemelte ki a kiváló harmadik helyezést.

Májusban a Vasvári Pál Kupán a teremfoci csapat harmadik lett és a gólkirályi címet is záhonyi kollégista szerezte meg. Az erős kollégisták csapatversenyében bronzérmesek lettek a határvárosi diákok, míg az első alkalommal meghirdetett karbirkózó versenyen az arany és a bronzérmes diákot tudhatták a magukénak. Két kollégista diák szakmai tanulmányi versenyen került az országos döntőbe, nevezetesen a vasútüzemvitel-ellátó szakos diákok kecskeméti, illetve a szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyének szolnoki fináléjába.

Több versenyen is kimagaslóan teljesített Aros Gábor (Benk), Csépke Zoltán (Anarcs), Dajka Dalma (Petneháza), Együd Máté (Ajak), Ember Katalin (Tiszamogyorós), Juhos Árpád (Géberjén), Liga János (Darnó), Marosán Erik (Kisdobrony, Kárpátalja), Szlovák Dorottya (Pap), Szoták Zsolt (Laskod), Tancsik Róbert (Nyíregyháza) és Varga Roland (Győrtelek). A versenyzők felkészítésében Pócsikné Papp Enikő és Balogh Gyula nevelőtanárok, Karasz Lajosné, a Vöröskereszt munkatársa, valamint Józan Sándor mentőtiszt jeleskedett.

Katona Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!