Sport

2015.07.03. 12:30

A svédek ászát ő semlegesítheti

Nyíregyháza - A nyíregyháziak kosárlabdázója, Kósa Tamás a székesfehérvári Európa-bajnokságon küzdhet a feljutásért.

Nyíregyháza - A nyíregyháziak kosárlabdázója, Kósa Tamás a székesfehérvári Európa-bajnokságon küzdhet a feljutásért.

Az U20-as a felnőtt utáni legidősebb korosztály, amelynek világversenyeket rendeznek, az itt érintett játékosok már a felnőtt válogatottság előszobájában toporognak. Kósa Tamás, a Marso-NYKK kosárlabdázója a kiváltságosok közé tartozik, hiszen tagja annak a korosztályos nemzeti csapatnak, amelyik a B divíziós U20-as Európa-bajnokságon szerepelhet. Az eseményt Székesfehérváron rendezik július 9. és 19. között.

– Június első napján kezdődött meg a közös munka, amely a horvátok elleni első tesztmeccsig, tehát jó két héten döntően fizikai jellegű volt – mondta Kósa Tamás, aki éppen pénteken lépett be a korosztály „klubjába”, és lett húsz esztendős, innen is éltesse az Isten sokáig. – Játszottunk még a románokkal két mérkőzést, illetve voltunk egy tornán Portugáliában, ahol sok nehézséggel küszködtünk, hiszen a tizenkettes keretünkből három játékosunk is megsérült, így az utolsó találkozóra csak kilenc emberünk maradt, és abból öten palánk alatti játékosnak számítottak. Ha már így alakult, ezeken a meccseken jutott nekem a legtöbb játéklehetőség, a portugálok elleni első, győztes meccsen tizenhárom, az elvesztett másodikon tizenegy pontot szereztem.

A magyarok Moldovával (július 9.), Svédországgal (július 10.), Albániával (július 11.) és Szlovákiával (július 12.) kerültek egy csoportba. Első ránézésre nem tűnik elérhetetlennek a feladat, hogy ebből az ötösből az első kettő közé kerülve a felsőházba folytassuk a további küzdelmeket.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!