Sport

2015.07.08. 11:55

Ismét átszalad a megyén Hídvégi-Üstös Pál

Nyíregyháza - Hídvégi-Üstös Pál nem nyugszik: ezúttal Kőszegről fut el Tiszaújlakra.

Nyíregyháza - Hídvégi-Üstös Pál nem nyugszik: ezúttal Kőszegről fut el Tiszaújlakra.

Mintha tegnap lett volna: Hidvégi-Üstös Pál, a Tisza Nagykövete és Takár „Katyó” Károly kárpátaljai ultrafutó 500 kilométer tett meg alig két hete Vácról, Técső testvérvárosától Viskig, ahol a Koronavárosok Találkozójára futottak be. Tették mindezt Szabolcs-Szatmár-Beregen keresztül.

Akkor az volt a céljuk, hogy eljuttassák a Kárpátok lábánál élő honfitársak üzenetét a magyarsághoz: „azzal tudunk a legtöbbet segíteni, ha az idén Kárpátalján nyaralunk, túrázunk meglátogatjuk az emlékhelyeket, mulatunk a kultúráktól, gasztronómiai érdekességektől színes fesztiválokon, vagy éppen vadvízi evezünk”.

Kicsit szusszant, majd ismét felvette a nyúlcipőt a Vasember. A Rákóczi-szabadságharchoz kötődő egyik legnyugatibb magyar településről, Kőszegről indult július 2-án, és 800 kilométer megtétele után, július 12-én ér majd célba. A tiszaújlaki Rákóczi Ünnepségre fut be, ahol a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szervezésében a szabadságharc első győztes csatájára emlékeznek.

Amióta útra kelt, a Szaharában érezheti magát Hidvégi-Üstös Pál. A hőhullám sem tántorítja el attól, hogy újra Kárpátaljáért fusson. Ezúttal is tizenkét éves kisfia, Domonkos kíséri kerékpárral.

KM-LTL

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 8-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!