Sport

2015.07.14. 15:52

Menet közben javították a bringa kormánycsapágyát

Nyíregyháza - Solymosi János mindössze húsz méternyire volt az országúti bajnoki aranytól.

Nyíregyháza - Solymosi János mindössze húsz méternyire volt az országúti bajnoki aranytól.

Hatalmas próbatétel várt a napokban a Székesfehérvárhoz közeli Kincsesbányán a masters országúti kerékpáros bajnokság résztvevőire. A hetven induló közel negyven fokos melegben vágott neki az ötkörös, kilencven kilométeres távnak, amelyet közel kilencszáz méteres szintkülönbség is nehezített.

Emelkedők és lejtők

A pálya legkevésbé sem kedvezett Solymosi Jánosnak, hiszen a Nyíregyházi Kerékpáros SE versenyzője a nyírségi síkon szokott tréningezni, így a 6–8 százalékos emelkedőkkel tarkított hegyi szakasz nem igazán feküdt neki. Ráadásul a harmadik körben, lejtmenetnél fellazult a bringája kormánycsapágya, így lassítania kellett addig, amíg a kísérőkocsi utolérte.

Menet közben, több mint ötven kilométer per órás tempónál orvosolták a problémát. A megterhelő tekerés utolsó körére egy tizenhatos élboly maradt.

A cél előtt négyszáz méterrel volt egy éles visszafordító kanyar, itt még a boly hátsó részén haladt Solymosi János, majd begyújtotta a rakétákat. Sorra hagyta le a riválisokat, ám nem figyelt eléggé, így a szélárnyékában rátapadó Speczizár Viktor (KTC Paleton) az utolsó húsz méteren megelőzte. Ezzel együtt dicséretes eredmény az ezüstérem.

A klub fiataljai közül Kertész Kevin a korábban rendezett utánpótlás időfutamon és országúti bajnokságon is a mezőny elején végzett.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!