Sport

2015.07.15. 13:13

Sóstói kuriózumok homokban, vízen

Nyíregyháza, Sóstó - Előbb a strandfocié a főszerep, jövő szombaton az úszóalkalmatlanságoké.

Nyíregyháza, Sóstó - Előbb a strandfocié a főszerep, jövő szombaton az úszóalkalmatlanságoké.

- Mi két dolgot vállaltunk, a helyszínt és a jó időt, mindkettő rendben lesz - kezdte a szerdai sajtótájékoztatót dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Az esemény pedig a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-Nyíregyházi Sportcentrum Strandfoci Fesztivál a Fatum Property Kupért.

Négy esztendeje tucatnyi csapattal indult a fesztivál, amely az ország legnagyobb strandfoci tornájává nőtt ki magát.

- Örömteli, hogy egyre több visszatérő csapat van a tornán- kezdte a részletekbe avatást Dajka László főszervező.- Olyan sok jelentkező volt, hogy akadt akiket sajnos el kellett utasítanunk. Végül négy női és negyven férfi együttes kezdi majd a küzdelmeket. Hat megye tizennyolc településéről érkeznek csapatok, vannak akik már pár napja itt vannak Sóstón. A megnövekedett mezőny miatt kurtítanunk kellett a játékidő, így kétszer tíz percesek lesznek a mérkőzések.

Azt is megtudtuk, hogy a csütörtökön kezdődő tornán közel kilencven meccset játszanak majd a csapatok, naponta tizenkét órán út rúgják majd a lasztit a homokban. A férfiaknál a csoportokból az első két helyezett mellett a legsportszerűbb csoportharmadik is tovább léphet az egyenes kieséses szakaszba. A találkozó vasárnap az este hatkor kezdődő eredményhirdetéssel zárul, ahol különdíjakat is átadnak. No, meg persze a pénzdíjat hiszen 200 ezer forintot osztanak szét (100, 60 és 40).

- Egy héttel később, július 25-én szombaton immáron ötödik alkalommal adunk otthont az Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedésének - vette át ismét a szót Podlovics Roland. - A Tófürdő keleti partján délelőtt tíztől szállnak vízre az alkalmatlanságok, amelyek építésénél két lényeges tényező van. Az eszköz alapja olyan legyen, amit eredetileg nem vízre szántak és persze ne sértse a jó ízlést!

A 2014-es vetélkedő igen látványosra sikeredett:

Tavaly tizenhatan neveztek, a jelek szerint idén talán még többen vágnak majd neki a kötelező körnek. Jelentkezni a rendezőnél ([email protected] , július 24-ig!) lehet. Aki a legrövidebb idő alatt teljesíti az a diadal mellett még százezer forintot is nyer.

A látványosságoknak ezzel nem lesz vége, hiszen a Krúdy terasz előtti részen nyíregyházi és sóstói éttermek is fognak vetélkedni, az érdeklődők ezer forintos kóstolójeggyel tesztelhetik majd az ínyencségeket. Az étel mellé zene is fog szólni, hiszen együttesek színesítik majd a jövő szombat délutánját és estéjét.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!