Sport

2015.08.21. 19:39

Jöhet a szombat esti villanyfényes őrület

Máriapócs - Ez nem semmi! Dörzsölték a tenyerüket a drift kedvelői pénteken a RabócsiRingen, hiszen parádés autózásokat láthattak a Trackwood Fesztivál nyitónapján.

Máriapócs - Ez nem semmi! Dörzsölték a tenyerüket a drift kedvelői pénteken a RabócsiRingen, hiszen parádés autózásokat láthattak a Trackwood Fesztivál nyitónapján. Miként arról már beszámoltunk, a magyar bajnokság negyedik futamán és az EEDC (Eastern European Drift Championship) soros fordulóján tizenhárom nemzet kilencvenöt pilótája nyomja majd a gázpedált. A magyar versenyzőknek alaposan fel lesz adva a lecke, mert klasszisokban nincs hiány. Korábban borítékolható volt, hogy a Zestino Europe Team képviselői közül a lengyel Pawel Trela és Bartosz Stolarski nagy esélyese a találkozónak, ám pénteken egy újabb pilóta jelentkezett be az elsőségért, mégpedig a litván Andrius Vasiliauskas, aki szintén őrült tempóban száguldozott. A futamok után jött az elmaradhatatlan felvonulás, a Pápa téren volt egy kis gumifüstölés, a Fő téren pedig Kapin István atya megáldotta a versenyzőket, az autókat.

A nyitónap tehát előételnek kiváló volt, szombaton jöhet a főfogás, a villanyfényes száguldás. Már délelőtt is nagy lesz a tét, ám nagy durranás estére marad. Persze napközben is lesz látnivaló, elég ha csak a csinos, autómosó hölgyekre gondolunk. A szurkolóknak érdeme lesz kiengedni a hangjukat a Zestina pilótáinak showjánál, hiszen a leghangosabbak ajándékpólókat kapnak. Lesznek még varázslatos lángakrobaták, de lényeg a villanyfényes, párját ritkító gumifüstölés lesz.

A szombati menetrend

8–9: Edzés, Street top 8 és semi-pro top 8

9–11: Edzés, pro és EEDC

11–13: Street top 8

13–14.30: Tsuiso edzés, pro és EEDC

14.30–15:30: edzés, semi-pro top 8

15.30–18: Kvalifikáció, pro és EEDC

18–20: Semi-pro top 8

19.30–20: Pro és EEDC

20–22: Döntők, pro és EEDC

22–22:30 Eredményhirdetés, pro + EEDC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!