Sport

2015.08.10. 08:19

Mert megérdemlik: élvonalban a Gyulaj

Nyírgyulaj - A nyírségiek mindjárt a legjobb magyar csapat, a bajnok Győri ETO ellen kezdenek.

Nyírgyulaj - A nyírségiek mindjárt a legjobb magyar csapat, a bajnok Győri ETO ellen kezdenek.

Amikor már mindenki beletörődött, hogy füstbe ment terv maradt csupán az élvonal, bebizonyosodott – csodák, igen is léteznek. Csodás hírt kaptak ugyanis a nyírgyulajiak. A Békéscsaba visszalépése miatt megüresedett egy hely a futsal NB I-ben, az ilyenkor szokásos procedúra után pedig a szabolcsi klubra esett az illetékesek választása. Amely egylet nem hagyta veszni a talán soha vissza nem térő lehetőséget, belevág a kalandba.

Szó se róla, a Gyulaj nem érdemtelenül léphet feljebb. Elvégre az NB II. Keleti csoport bajnokaként osztályozón csúszott le a feljutásról – hajszál híján. Mindezt újonc csapatként. A státus ezúttal is hasonló lesz, csak éppen az első osztályban. A nagyobb követelményeknek minden szempontból igyekszik megfelelni a szakvezetés. Olyannyira, hogy a sportág egyik honi kirakatcsapatától, a Berettyóújfalutól érkezett Lovas Norbert személyében 80-szoros futsal válogatott játékost igazolt, aki az edzői tisztséget is betölti. Munkáját a nyírségiek frontembere, Berecz Zsolt segíti. Rá a jövőben is kulcsszerep hárul. Annál is inkább. mivel góljaira nagy szükség lesz a garantáltan éles csatározás során. Nem mellesleg, további két szerzeménnyel acélosodott a keret: Angyalos András a Debreceni EAC, míg Kovács István a fővárosi Aramis színeiben jelentős élvonalbeli tapasztalatot halmozott fel.

A végére marad a csattanó. A szezon augusztus 31-én, hétfőn esedékes nyitányán a bajnoki címvédő, légiósokat is bevető Győri ETO ellen kezd a Gyulaj – az eddig is otthonául szolgáló nyírbátori sportcsarnokban.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!