Sport

2015.08.04. 20:32

Négy szabolcsi csapat lép pályára szerdán a Magyar Kupában

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Három mérkőzéssel megkezdődik a Magyar Kupa-­kaland – a Szpari tévés meccset játszik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Három mérkőzéssel megkezdődik a Magyar Kupa-­kaland – a Szpari tévés meccset játszik.A Magyar Kupa országos főtábla első fordulójában hat szabolcsi együttes érdekelt. Közülük négy – egy héttel az eredetileg kijelölt időpont előtt – már szerdán pályára lép. Mindjárt egy „belföldi” párharc szerepel a programban: a megyei első osztályú Tiszakanyár az NB III-ban érdekelt Nyírbátort fogadja.

A vendéglátók még csupán a bajnoki rajtra melegítenek, míg a Kovács-legénység már túlesett a bemutatkozáson – más kérdés, hogy a Hatvannal szembeni vereség éppenséggel nem volt betervezve... Ugyanakkor a hazai pálya előnyét élvező Nagyecsed a szintén a harmadik vonalban gyűrődő REAC ellen próbálja továbbverekedni magát, míg a Mátészalkai MTK meglehetősen hosszú túrára kényszerül. A megye egybe frissen feljutott szatmáriak az „osztálytárs” Babócsa otthonában lépnek színre. A több mint ötszáz kilométeres távolság miatt az MMTK különítménye kedden útra kelt, és egyelőre nehéz lenne megtippelni, milyen eséllyel veszi fel a harcot a házigazdával. Élünk a gyanúperrel, hogy fordított esetben – a keleti régió csapatainak erejét ismerve – a Szalkának állna a zászló, de ez most egy más történet...

A Nagykáta–Kisvárda Master Good találkozót augusztus 12-én, a Nyíregyháza Spartacus–Putnok összecsapást egy nappal később játsszák. Utóbbi meccs 20 órakor kezdődik, és a televízió is közvetíti.

Magyar Kupa: Országos főtábla, 1. forduló, szerda (kezdés: 17)

Tiszakanyár–Nyírbátor

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Igazából a tervezettől megint nagyobb játékosmozgás volt nálunk a nyáron. Hogy miként sikerült összegyúrni a csapatot, ezen a kupameccsen már kiderülhet. Nem ígérgetek, megtesszük, amit lehet.

Kovács János, nyírbátori edző: – Úgy készülünk, hogy ezt a feladatot meg kell oldani. Nem lesz egyszerű, mert egy meccsen dől el a továbbjutás, ebben pedig benne van a hibalehetőség, de egyrészt nem akarunk itt megállni, másfelől a hétvégi bajnoki vereség után kötelességünk javítani.

Nagyecsed–REAC

Opre Mihály, nagyecsedi edző: – Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, mondom ezt azért is, mert a REAC tavaly az élmezőnyben végzett az NB III. Közép-csoportban. Ettől függetlenül természetesen nem tettünk le a továbbjutásról. Ennek érdekében remélem, játékosaim felnőnek a feladathoz, akkor biztos nem vallunk szégyent.

Babócsa–Mátészalkai MTK

Bákonyi György, mátészalkai edző: – Kevés információval rendelkezünk; bár próbáltuk feltérképezni az ellenfelet, igazából nem tudjuk, mire számíthatunk. Tény, a Somogy megyei első osztály ötödik helyén végeztek, nagyon lelkes szurkolótáboruk van, otthon pedig agresszív, gyors futballra törekszenek. Ezzel együtt nem azért utazunk ennyit, hogy kiessünk... Mindent megteszünk a továbbjutás érdekében, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle... Bízom a fiúkban, remélhetőleg az a játék, amit két év alatt felépítettünk, és eddig sikerre vezetett, most is működni fog. A csapatkapitány, ­Rézműves Ferenc sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt nem jöhetett velünk, az új igazolások közül pedig a beteg Csík Kristóf hiányzik.

KM-KT


A labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulója már ezen a héten megkezdődik, szerdán három mérkőzéssel, ám a megyebeli csapatok, mind a kilencen, a hivatalos játéknapon, a jövő héten szerdán 17.00-tól lépnek pályára a Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!