Sport

2015.08.22. 13:17

Önbizalmat merítettek a győzelemből, jöhet a Siófok!

Kisvárda - Soós Imre korábbi csapata, a Siófok lesz a szabolcsiak szombati vendége.

Kisvárda - Soós Imre korábbi csapata, a Siófok lesz a szabolcsiak szombati vendége.Van egy csapat, amelyik az előző bajnokság végén papíron kiesett az NB II-ből, a nyáron sok nehézséggel küszködött, aztán az utolsó pillanatban annak ellenére is megkapta a felkérést a ­másodosztályú indulásra, hogy játékosa és szakmai stábja sem volt. És van egy csapat, amely az eddigi három meccséből kettőt megnyert, a rajton az élvonalból aláhulló Dunaújvárost (4–2), a múlt héten az NB III-ból felkapaszkodott Vácot (2–0) győzte Goran Kopunovics edző vezetésével. És ez a csapat (merthogy az előbb ecsetelt „kettő” egy és ugyanaz) szombaton (17.30) a másik NB II-es újonc, a Kisvárda otthonában lép fel.

Eddig mindkét fél kizárólag hazai pályán szerepelt, a várdaiak negyedszer is saját katlanjukban lépnek fel, a siófokiak először hagyják el a Balaton partját.

– Jelentősen átalakult a siófokiak kerete, de a csapatban így is maradtak harcedzett, élvonalbeli múltú játékosok – mondta előző csapatáról Soós Imre, kisvárdai vezetőedző. – Ivancsics Gellértre, Nagy Dánielre, Mogyorósi Józsefre és Tamás Lászlóra gondolok elsősorban, ők képviselik a rutint. A többiekre is oda kell figyelnünk, lebecsülnünk semmi esetre sem szabad a Siófokot, hogyan is tehetnénk, amikor előttünk állnak a tabellán.

Erőt és önbizalmat merítettek

A kisvárdaiak legutóbbi, Szeged elleni 4–0-s győzelmének jelentőségét elsősorban a görcs oldásában látja a tréner.

– A győzelem mindig jót tesz a hangulatnak, végre nem lógtak fejek az edzéseken, mint a korábbi két vereséget követően – adott hangulatjelentést Soós Imre. – Erőt és önbizalmat is merítettünk a sikerből, csapatszinten, no meg egyénileg is. Az első győzelemhez célfutballt mutattunk be, a Siófok játékából is kellőképpen felkészültünk, és tudjuk, hogy ellene milyen harcmodor vezethet eredményre. Hogy ez mennyire lesz eredményes, az majd a pályán kiderül, de egyértelműen a győzelem a célunk szombaton is.

KM-BT

NB II., 4. forduló, szombat

Kisvárda Master Good–BFC Siófok

Kisvárda, 17.30,V.: Farkas Á. (Kelemen, Varga G.).

Kisvárda: Tarczy – Fazakas, Kornutjak, Graszl K., Fodor A. – Minczér, Lázár Zs. – Cseri T., Erős G., Vári B. – Koszta

Szeged 2011–Soroksár, Balmazújváros–Vác, Soproni VSE–Mezőkövesd, Csákvár–Szigetszentmiklós (mind 17.30), Ajka–Gyirmót, Szolnok–Budaörs, Zalaegerszeg–Dunaújváros (mind 19)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!