Sport

2015.09.01. 17:42

Csak az hibázik, aki oda is áll a labda mögé

Kisvárda - A védekezés stabilitását mutatja, hogy az utóbbi három meccsen már nem kapott gólt a Kisvárda.

Kisvárda - A védekezés stabilitását mutatja, hogy az utóbbi három meccsen már nem kapott gólt a Kisvárda.

Otthon nyerni, idegenben ikszelni – ha ilyen menetrend szerint halad egy csapat, akkor abból nagy baj nem lehet. Az NB II-es Kisvárda Master Good az elején elszenvedett két hazai vereség után kétszer nyert a Várkertben, legutóbb pedig gól nélküli döntetlent ért el Soroksáron, ami elfogadható, de osztatlan örömet nem okozott.

– Bármennyire is szerettünk volna a Siófok elleni győztes csapatot a pályára küldeni, Fodor András sérülése áthúzta a számításainkat, és bal oldali védőnk hiánya a mélységi támadójátékunkra is rányomta a bélyegét – mondta a szombati fellépés kapcsán Soós Imre, a várdaiak vezetőedzője. – Azt is tudtuk, és végül be is bizonyosodott, hogy a Soroksár jobb csapat annál, amit a tabella mutat, és érezhető volt a szándéka, hogy ezúttal el akarja kerülni a vereséget. Mi viszont, mint minden meccsen, most is a győzelemért harcoltunk, de törekvéseinket nem segítette, hogy Kornutjak Volodimirt vérző sebe miatt kényszerből kellett lecserélni, ez elvett tőlünk egy olyan változtatási lehetőséget, amely a hajrában hatékonyabbá tehette volna a támadójátékunkat.

Addigra a meccs is eldőlhetett volna, csakhogy még a 16. percben kimaradt a kisvárdai Vári Barnabás tizenegyese. Ráhúzzák ilyenkor a vizes lepedőt a hibázó játékosra?

– Szó sincs ilyesmiről, hiszen csak az hibázik, aki oda mer állni, arról nem beszélve, hogy világbajnoki és BL-döntőben is maradt már ki büntető – így Soós Imre. – Azért bosszantó elsősorban, hogy Vári Barna hibázott, mert tavaly szolnoki játékosként valamennyi tizenegyesét értékesítette, most viszont nem választott jó megoldást a lövésnél. Tény, ha vezetést szerzünk, akkor simán megnyerjük a mérkőzést.

Most először az NB II-es bajnokság programját is a válogatott szerepléséhez igazították, így a magyarok pénteki és hétfői Európa-bajnoki selejtezői miatt a másod­osztályban sem lesz forduló a hétvégén. Mire érdemes fordítani az Ajka elleni következő fellépésig meglévő két hetet?

– Annak örülünk, hogy a védekezésünk stabillá vált, holott a Csákvár elleni nyitányon azzal álltunk hadilábon, az utóbbi három bajnokin azonban már nem kaptunk gólt – mondta Soós Imre. – A legutóbbi a meccsen az döcögött, hogy a védekezésből nem tudtunk kellően hatékonyan átlendülni támadásba, a támadó harmadba érve akadtak gondjaink. Ezen a téren kell előrelépni, és hát a feltöltődést is szolgálja, hogy a hétvégén nem lesz bajnokink.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!