Sport

2015.09.03. 12:38

Korosztályos nemzetközi meccsek futószalagon

Nyíregyháza - Fiú és lányfronton egyaránt rendeznek kosárlabda utánpótlástornákat Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Fiú és lányfronton egyaránt rendeznek kosárlabda utánpótlástornákat Nyíregyházán.

Mozgalmas hétvégéjük lesz a nyíregyházi fiú csapatoknak, két helyszínen összesen öt különböző eseményen (tornán, edzőmeccsen) lesz jelenésük, és a romániai és szlovákiai vendégeknek köszönhetően nemzetközi összecsapásokról van szó.

A sort szombaton az U14-esek kezdik a Zelk-iskolában: a házigazda GKS-Nyíregyháza és a Nyíregyházi Sportcentrum titánjai a kolozsváriakkal kiegészülve vívnak körmérkőzéses tornát. Alighogy befejezik, ugyanott, vagyis a Zelk-iskolában az U12-esek lépnek pályára, az ő esetükben az NYSC két fiú- és egy lánycsapata valamint a nagyváradiak alkotják a mezőnyt.

Vasárnap a Zelk-iskolában előbb U13-as legénységek lépnek fel, a GKS két csapatának nagyváradi és kolozsvári ellenfeleik lesznek. A meccsek között a kisebbek, vagyis az U11-esek is lehetőséghez jutnak, a GKS és a Kassa mérkőzik meg egymással. Közben a Zrínyi gimnáziumban is egész nap pattog majd a labda, ott már az idősebb korosztályok jutnak lehetőségek. A kassai U16-os és U18-as csapatok viszonozzák a nyíregyháziak múlt heti látogatását, és mindkét korosztályban lejátsszák a visszavágókat, ami két-két meccset jelent, illetve U18-ban a B csapatok is megmérkőznek egymással.

A Nyíregyházi Kosársuli szervezésében gyermek, tini és serdülő korcsoportos viadalokra kerül sor péntektől vasárnapig a Szent Imre Gimnáziumban és az Eötvös József Gyakorlóban. Mindhárom korosztályban négy-négy egyesület csapati lép színre (gyermek: Eötvös gyakorló, Törekvés SE, Ziccer Tigrisek, Dunakeszi Kiscicák, tini: Ziccer Tigrisek, Törekvés SE, DVTK-ÉLKSK, Nyíregyházi Kosársuli, serdülő: Törekvés SE, Kolozsvár, Debreceni Kosárakadémia, Nyíregyházi Kosársuli A és B), az első mérkőzést pénteken délután fél háromtól vívják, a zárás vasárnap kora délután várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!