Sport

2015.09.26. 18:25

Szpari: Egygólos, de győzelem!

Nyíregyháza - Csak esett és esett. Így aztán nem volt meglepő, hogy csúszós, mély játéktér várta a Szpari játékosait a tállyai fellépésen.

Nyíregyháza - Csak esett és esett. Így aztán nem volt meglepő, hogy csúszós, mély játéktér várta a Szpari játékosait a tállyai fellépésen. A legutóbb ujját törte Szokol Zsolt végül nem került kezdőbe, Jagodics Bence viszont igen, újfent a védelem tengelyébe. A mintegy kétszáz Szpari-szurkoló már azt hihette, hogy Mohamadou Abdouramn ott folytatta, ahol a kupameccsen abbahagyta, ám az ismét a támadósorban helyet kapó játékos közelről fölé lőtt. Az első játékrészben a hazaik visszaálltak, kontrákban bíztak. A Spartacus mezőnyfölényben játszott, a széleken aktív volt, egymás után jöttek a beadások, de a helyzetek sorra kimaradtak. Az volt a kérdés, a lelkes hazaiak meddig bírják a nagy nyomást. Jó negyven percig, mert akkor Zoran Kostic jobb oldalról, befelé cselezte magát, majd kilőtte a hosszú sarkot.

Szünetben váltott Mátyus János és Luis Colonel Ramos helyett Csorba Szabolcsot küldte pályára. Fokozatosan bátrabb lett a hazai alakulat így Ovszijenko Voldimirnek is bizonyítania kellett egy húszméteres lövésnél. Abdouramn visszaállt a középpályára, továbbra is a Spartacus játszott fölényben. Pölöskey Péter az oldalhálót találta el, majd ollózása sem járt eredménnyel. A hajrában egy vendégakció végén kézzel ért a labdához egy tállyai a tizenhatoson belül, ám hiába reklamáltak a nyíregyháziak, elmaradt a tizenegyes. Az utolsó percekben amolyna minden mindegy alapon kitámadt az abaúji gárda, ám a Szpari cserékkel frissítette és erősített védelme állta a sarat, így maradt az eredmény.

Sziporkázó játékot dőreség lett volna várni ilyen időben és pályaviszonyok mellett. A Szpari érvényesítette akaratát, főkén az első félidőben több gólt is szerezhetett volna, ám csak egyet sikerült. A második félidő sem hozott nagy változást a játékban, végül érvényesült a papírforma, így a listavezető a kilencedik meccsét is behúzta.

Labdarúgó NB III, Keleti-csoport 9. forduló

Tállya-Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-1)

Tállya 500 néző, v.: Szilágyi S. ( Berecz, Szabó).

Tállya: Tarr - Nyitrai, Bihari, Varga, Németh D., Németh B., Tóth (Mihálszki, 77.), Horváth Benjámin (Orosz, 80.), Horváth Bence, Brankovics, Tóth. Vezetőedző: Pachinger János

Nyíregyháza Spartacus: Ovszijenko - Rubus, Jagodics (Szokol, 80.), Rakovic, Törtei - Ramos (Csorba, a szünetben), Zofcák, Kostic, Rezes (Farkas, 80.) - Pölöskey,

Abdouraman. Vezetőedző: Mátyus János.

Gól: Kostic (41.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!