Sport

2015.09.14. 10:52

Waterloo és a világ nyolcadik csodája

Kisvárda - A kisvárdai történelmi időutazás az egyetlen mérkőzés kétarcúságából adódott a női kézilabda NB I B-s bajnoki rajt apropóján.

Kisvárda - A kisvárdai történelmi időutazás az egyetlen mérkőzés kétarcúságából adódott a női kézilabda NB I B-s bajnoki rajt apropóján.

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy mindkét arcát megmutassa a Kisvárdai KC SE az NB I B-ben. A női másodosztályban újonc egyetlen meccsen belül elárulta magáról, milyen az, amikor semmi nem akar sikerülni (a következmény: kilencgólos hátrány a 45. perce) és azt is, hogy képes szárnyalni is (12–1-es etappal a vezetést is átvette). A kétarcúság eredményeként igazságosnak mondható 27–27-es döntetlen született a tavalyi ezüstérmes Kecskemét ellen.

– Ilyen csak női meccsen van – vonta le a látottakból a legfontosabb következtetést Rácz Sándor, a várdaiak edzője. – Nem tudtuk, hogy itthon mire leszünk képesek, hiszen a felkészülési időszakban egyszer sem játszottunk saját közönség előtt. Három kapufával kezdtünk, jöttek a kihagyott a büntetők, ami által megilletődötté váltunk. Aztán a második félidőben valami megváltozott. Védekezésben végre ütköztünk az ellenféllel és a temérdek kondicionális munkának is szerepe van abban, hogy kilencgólos hátrányból fel tudtunk zárkózni. Az összkép azonban úgy teljes, ha elismerjük, az első félidő maga volt a Waterloo. Mindenki nagyon akart, nyerni is, de a jó eredményhez vezető utat valahogy fordítva találtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!