Sport

2015.10.13. 16:32

Nagyecsed: Élmény lesz a Fradi ellen játszani

Nagyecsed - A nagyecsediek gólt szeretnének szerezni, és persze minél kevesebbet kapni az FTC elleni kupameccsen.

Nagyecsed - A nagyecsediek gólt szeretnének szerezni, és persze minél kevesebbet kapni az FTC elleni kupameccsen.Bár nem fogták meg az isten lábát, a szerencse kegyeltjének vallhatják magukat a nagyecsediek. A Magyar Kupa országos főtábla harmadik fordulójának sorsolása után kisebbfajta örömünnep tört ki a megyei első osztályú futballegylet háza táján – elvégre szerdán (kezdés: 14 óra) a Ferencvárost fogadhatják. A mindmáig legnépszerűbb magyar klub vendégjátéka minden amatőr csapat álma: a játékosok számára az élmény megfizethetetlen, az egyesület pedig rekordbevételt könyvelhet el. Az eredmény szinte másodlagos, miközben a továbbjutásról az öltöző legmélyén is legfeljebb csak pusmogva eshet szó. Annál is inkább, mivel a Fradi ugyebár Fradi, veretlenül, utcahosszal vezeti az NB I-es bajnokságot. Jóllehet az Ecsed is pompásan muzsikál – a második helyre tornázta fel magát a tabellán.

Immár csak azért imádkoznak a szatmáriak, hogy az eső ne mossa el a precízen megtervezett találkozót...

– Nem túlzok, életem vágya vált valóra ezzel a mérkőzéssel – nyomatékosította Opre Mihály, a Nagyecsed edzője. – Annak idején nagy fradista voltam, bár az érzés idővel kicsit megkopott, azért óriási várakozásom van bennem és nyilván így hasonlóan éreznek a fiúk is. A hatvanas évek végén, a Népstadionban 70 000 ezer néző előtt láthattam az FTC-t, nekem, falusi parasztgyereknek ez meghatározó élmény volt. Természetesen tisztában vagyunk az esélyekkel, ettől függetlenül mindegy, hogy a Ferencváros milyen összetételben áll fel, tisztes eredményt szeretnék elérni. Jó lenne gólt szerezni és persze minél kevesebbet kapni. Nyilván úgy megyünk a pályára, mint egy „rendes” bajnoki meccsen, igyekszünk a lehető legjobb teljesítményre törekedni.

Szigorú biztonsági intézkedések

A találkozó előkészületeiről sokat elárul: kedden jó néhány ember dolgozott a nagyecsedi létesítményben, hogy tökéletes feltételet teremtsenek. Szolgálati közlemény, hogy a kapunyitás 11 órakor lesz, a szigorú beléptetés miatt ajánlatos időben megközelíteni a helyszínt a szurkolóknak. A biztonsági intézkedések következtében a sporttelepen belül nem lehet parkírozni, ezt nem árt figyelembe venni a gépjárművel érkezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!