Sport

2015.10.08. 11:23

Végig nyeregben voltak

Nyíregyháza - Bajnoki címekkel, értékes helyezésekkel gazdagodtak az Ameko LSE versenyzői a gyermek- és pónibajnokságon.

Nyíregyháza - Bajnoki címekkel, értékes helyezésekkel gazdagodtak az Ameko LSE versenyzői a gyermek- és pónibajnokságon.

Három országos bajnoki címet is szereztek a dögei központú Ameko Lovas Egyesület versenyzői a gyermek- és pónilovasok országos bajnokságán, amelyet a Nemzeti Lovardában rendeztek. Az esemény rangját az is adta, hogy közel 150 ló és lovas páros mérte össze a tudását díjlovaglás, díjugratás és lovas ügyességi versenyszámokban. A döntőbe jutáshoz minősítésre volt szükség, a bajnoki címek két napi összesített eredmények alapján dőltek el, többnyire szoros csatákban.

Ami az Ameko LSE sikereit illeti, a haladó díjlovagló bajnokságban ketten is részesei voltak a díjátadó ceremóniának, hiszen Gulyás Dominik Ameko Kedves nevű lovával zárt az élen zárt, csapattársa, Lakatos Levente pedig a harmadik helyen végzett Ameko Cecília nyergében. A díjugratók előkezdő kategóriájában volt a legnépesebb mezőny, és Gulyás Dominik (ezúttal Öcsi nyergében) ebben a versenyszámban is mindenkit maga mögé utasítva szerezte meg az országos bajnoki címet. Ráadásképpen a vigaszversenyt is megnyerte Ameko Kedvessel szenzációs és gyors lovaglással.

A lovas ügyességi verseny nehéz kategóriájában Cukteras Kinga is Ameko Kedves nyergébe pattanva szerzett bronzérmet, a haladó díjlovagló viadal vigaszversenyét pedig meg is nyerte. A kezdő díjlovaglók között Lakatos Sára egyéni bronzérmet szerzett Ameko Cecília nyergében, méghozzá szép, napról napra egyre kiegyensúlyozottabb lovaglással.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország október 9-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!