Sport

2015.11.06. 15:06

Az első szett után valami megszakadt

Nyíregyháza - Fucsovics Márton a centerpályán lépett fel Eckentalban, a teniszezők ATP-challengerversenyének pénteki negyeddöntőjében.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton a centerpályán lépett fel Eckentalban, a teniszezők ATP-challengerversenyének pénteki negyeddöntőjében.

Tavaly októberben még a top száz közelében jegyezték őket, azóta viszont eltávolodtak onnan az eckentali ATP-challengerverseny (35 ezer euró, szőnyeg borítás) pénteki első negyeddöntőjének résztvevői. Fucsovics Márton a 247., ellenfele, a horvát Ante Pavic az 586. helyről várta az összecsapást. Mindketten a selejtezőben kezdték a németországi viadalt, vagyis az öt győzelemből álló sorozatát építhette tovább a győztes.

Kezdetben úgy tűnt, Fucsovics Márton lesz az. A nyíregyházi játékos az első játszmában 5:4-nél is szettlabdához jutott, majd 6:5-nél további háromhoz, amelyek közül a harmadikat értékesítve nyerte meg az első játszmát. Marci ekkoriban remekül használta ki, hogy ellenfele gyakran futott be a hálóhoz, ha kellett, ha nem. A folytatás azonban sok jut nem tartogatott az elsőszámú magyar teniszező számára, az 57 perces küzdelemben megnyert első felvonás után a második fél óra alatt elment 6:2-re.

A mindent eldöntő szettet is Pavic kezdte brékelőnnyel, a 23 éves magyar pedig sokszor bosszankodott azon, hogy nem jöttek be az első szervái. Fucsovics végig kapaszkodott, de ekkor már nem jutott bréklabdához, így azok után, hogy legyőzte a 115. helyen jegyzett Lukás Lackót, egy perc híján kétórás csatában, 5:7, 6:2, 6:4-re veszített az 586. ellen. Persze Pavic helye előrébb van a jelenleginél, mint ahogy Marcié is – ezért is jött volna jól ezen a tornán egy kiugró siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!