Sport

2015.11.27. 11:17

Fatum-Nyíregyháza - Csukott szemmel is illik nyerni

Nyíregyháza - A nemzetközi kupabúcsú után vasárnap immár hazai bajnoki feladat vár a Fatum-Nyíregyházára.

Nyíregyháza - A nemzetközi kupabúcsú után vasárnap immár hazai bajnoki feladat vár a Fatum-Nyíregyházára.

Arccal a bajnokság felé. A Challange-kupából legalábbis kiesett a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata, amely a rövidebbet húzta a Jedinstvo Stara Pazova elleni párharcban. A szerb együttes nem viccelt: a két összecsapáson bizonyította, amit a sorsolás pillanatában sejteni lehetett. Vagyis, hogy egyértelműen jobb a nyírségieknél, sőt megkockáztatható, a teljes magyar mezőnyből is kiemelkedne.

Noha a Közép-európai-Ligában folytatja szereplését a Kőhalmi-gárda, mindazonáltal a tornarendszerű sorozatot deklaráltan a felkészülést szolgáló eseménynek tekinti a szakmai stáb. Így most már a vasárnap, a Bem-iskolában (kezdés: 16 óra) esedékes Budaörssel szembeni fellépés a hangsúlyos – ezt a találkozót csukott szemmel is illik megnyerni a házigazdának.

– Ismételten bizonyította a csapat, hogy képes kiugró teljesítményre, még egy nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel szemben is, persze az még nem elég, hogy mindez egy-egy szettre érvényes – taglalta Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyíregyháza szakvezetője. – A Pazova jobb volt tőlünk, ez nem vitás, ugyanakkor megtapasztalhattuk, milyen egy ilyen szinten képviselő együttessel küzdeni. Továbbra is az a feladatunk, hogy a jó periódust minél tovább kitoljuk, lehetőleg minél hosszabb időtartamra, mert egy játszma megnyerése dicsérendő, de a továbblépéshez kevés. A bajnoki meccstől is azt várom, hogy maximális erőbedobással harcoljuk ki a kötelező győzelmet.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!