Sport

2015.11.22. 19:59

Nyíregyházi Kosársuli: Elérték a száz pontot, süthetik a tortát

Nyíregyháza - Női kosárlabda mérkőzésen ritkaság, de a Nyíregyházi Kosársuli a vasárnapi amatőr NB I-es bajnokiján elérte a száz pontot.

Nyíregyháza - Női kosárlabda mérkőzésen ritkaság, de a Nyíregyházi Kosársuli a vasárnapi amatőr NB I-es bajnokiján elérte a száz pontot.

Van az úgy, amikor nem örül neki az edző, ha az ellenfél nem hozza el a két legjobbnak tartott játékosát. Mert azzal annak az esélye is tovaszállt, hogy némi sportértéke legyen a mérkőzésnek.

Márpedig a kecskemétiek otthon hagyták két akadémistájukat, a Gereben-testvéreket, a 15. perc részeredménye, a 40–9 pedig árulkodik arról, hogy a házigazda Nyíregyházi Kosársulinak így cseppet sem kellett megfeszülnie a vasárnapi amatőr női NB I-es bajnokin. A nagyszünetbeli 52–17 is minimum osztálykülönbségről árulkodott, aztán a harmadik negyedben a vendégeknek is akadtak felvillanásaik. A kosársulis „góllövőlista” első két helyezettje szokás szerint Farkasinszki Orsolya és Papp Klaudia volt, bár utóbbi „ezüstérme” veszélyben forgott, miután az irányító a negyedik negyedben pihenőt kapott. Egyik kihívója Gömze Angéla volt, aki 14 pontot szerezve ért a korosztályos válogatott csapattárs sarkába, utolsó találatát pedig kitörő ováció fogadta: övé volt ugyanis a századik pont, ami a „házirend” szerint egy saját készítésű torta feltálalását vonja maga után a következő edzések egyikét követően. Farkasinszki Orsolya pedig nemcsak a 88 százalékos hatékonysággal (15/17) elért 33/3 pontjával emelkedett ki a mezőnyből, hanem a 13 lepattanójával is, ami 49-es értékindexet vont maga után.

Nyíregyházi Kosársuli–Kecskeméti KC 102–55 (23–5, 29–12, 27–19, 23–19)

Szent Imre-gimnázium, 100 néző, v.: Mészáros B., Vaszi.

NYKS: Papp K. 17/9, Fekete D. 13/6, Popenko K. 15, Pál V. 4, Farkasinszki O. 33/3. Csere: Gömze 14, Sándor I. 4, Takács A., Lizák, Hidas 2, Simoncsik. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!